Nieuwe details PS5 HD Camera onthullen streaming optie

News
donderdag, 24 september 2020 om 9:30
ps5 hd cameraf1600360863
Binnenkort is het tijd voor de PlayStation 5 release die gepaard gaat met een heel aantal nieuwe accessoires. Nieuwe details rondom de PS5 HD Camera onthullen nu dat deze gebruikt kan worden voor video, maar ook voor streaming.
Over de PlayStation 5 HD Camera was tot voor kort nog niet heel veel bekend. Dat de camera eraan kwam en wat deze zou kosten (vanaf 59,99 euro) was bekend, maar verdere details waren schaars. Nu heeft Sony de productpagina van de PS5 Camera aangepast en daarin is te lezen dat deze niet alleen voor de opname van video's gebruikt kan worden. De camera laat je namelijk ook streamen terwijl je een game aan het spelen bent.

PS5 Camera streaming gaat in 1080p

De PS5 HD Camera zal twee lenzen bevatten met een resolutie van 1080p, waardoor dit meteen de maximale resolutie is waarmee je kunt streamen. Verder zal de camera naadloos samenwerken met de mogelijkheid van de PS5 om de achtergrond te verwijderen tijdens een opname. Middels de Create-knop op de DualSense controller kan je ervoor kiezen om snel een opname te starten, waarbij al dan niet de PS5 HD Camera ingeschakeld wordt. Hierdoor kun je snel jezelf vastleggen terwijl je een toffe actie in een game vastlegt.