‘Nieuwe PS5 accessoire krijgt deze features’

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 11:00
playstation 5f1603819462
Er komt binnenkort wat nieuwe PS5 hardware op de markt. Zo kunnen we een gloednieuwe controller verwachten en een soort van handheld. Er verschijnen ook nieuwe oortjes, waarvan nu wat features boven tafel zijn gekomen.
Tijdens de PlayStation showcase in juni onthulde Sony wat nieuwe hardware en accessoires voor de PS5. Zo komen er officiële oortjes voor de console, al heeft Sony nog niet laten weten wanneer precies. Documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission onthullen nu de nodige features van de oortjes (via MySmartPrice).
Wellicht het belangrijkste voor veel gebruikers is dat de oortjes actieve noise cancelling krijgen. Als je ze binnenshuis gebruikt op je console is dat misschien overbodige luxe, maar de oortjes lijken ook compatibel te worden met PC en Project Q. Laatstgenoemde streamt PS5 games via Wi-Fi, dus mogelijk gebruik je die ooit in een luidruchtige omgeving.

PS5 oortjes krijgen lossless audio

De oortjes maken gebruik van Bluetooth, maar de PlayStation 5 zelf ondersteunt geen Bluetooth audio. Daarom is er ook een USB-dongle. Wanneer je die gebruikt kun je ook genieten van lossless audio.
Sony lijkt het trouwens druk te hebben met audio voor de PlayStation 5. Zo is er onlangs een update in bèta gegaan die bij liefhebbers van ruimtelijke audio in de smaak zal vallen. De update, die waarschijnlijk later dit jaar voor alle gebruikers beschikbaar is, maakt de PS5 compatibel met apparaten die Dolby Atmos ondersteunen.