Nieuwe PlayStation handheld is een verrassend grote hit

News
donderdag, 30 mei 2024 om 12:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
PlayStation gaat als een speer deze consolegeneratie en dat blijkt ook uit de verkopen van de accessoires voor de PlayStation 5. Waar er nu al bijna 55 miljoen consoles uit Sony's stal verkocht zijn, blijkt een opvallende accessoire extreem populair te zijn voor de console van Sony.
Via Circana blijkt dat de PlayStation Portal, het streamingapparaat van Sony, de bestverkochte accessoire is van 2024 tot nu toe. Het Amerikaanse statistiekenbureau houdt jaarlijks de cijfers van onder andere de Amerikaanse game-industrie bij, wat wereldwijd de grootste markt voor gaming is.
PlayStation Portal - Remote Player - PS5 Image
PlayStation Portal - Remote Player - PS5
EUR239
Op voorraad
Koop op bol.
Dat werd nog maar eens onderstreept met de cijfers van april 2024. De accessoire was in de Verenigde Staten in april de meest verkochte accessoire, waarmee nog maar eens blijkt dat Sony's bijzondere aanpak voor een handheld haar vruchten afwerpt.
De PlayStation Portal kwam vorig jaar uit en is een handheld voor de PlayStation 5 die via streaming werkt. Het apparaat maakt rechtstreeks verbinding met de PS5 en streamt via internet de games van je console naar de handheld.
Aanvankelijk kreeg de hardware veel kritiek bij de aankondiging doordat het een streaming handheld was, maar inmiddels blijkt dat het apparaat in de smaak valt. In onze review hieronder vertelt Stefan je alles over de techniek erachter en of het apparaat daadwerkelijk aan te raden valt.

Kanttekening

Er is alleen wel één grote kanttekening. De data is gebaseerd op de verkoopbedragen, waardoor de PlayStation Portal een groot voordeel heeft ten opzichte van andere accessoires. In de Verenigde Staten kost het apparaat namelijk 199,99 dollar, terwijl de DualSense in vergelijking minder dan twee keer zo duur is.
De accessoire is vergelijkbaar in de kosten met de DualSense Edge controller, maar daar gaat de Portal met gemak overheen. Sony heeft daarnaast meerdere keren gezegd dat de verkoopcijfers van het remote play-apparaat alle verwachtingen overtreffen, wat nog maar eens door de verkoopcijfers onderstreept wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties