Update - Zo spreek je de nieuwe naam van AlphaTauri uit

News
maandag, 29 januari 2024 om 17:00
alphatauri pre season test 2023f1677493683
De kogel is eindelijk door de kerk: AlphaTauri heeft een nieuwe naam voor het team bekendgemaakt. Het team zal komend seizoen met één van de meest opvallende namen rondrijden.

Update - Een mond vol

De naam Visa Cash App RB rolt niet echt lekker van de tong in vergelijking met teams als Mercedes, McLaren, Williams of de grote broer Red Bull Racing. Aan GPblog.com laat het team nu weten hoe fans en commentatoren de naam van het team kunnen uitspreken: "VCARB is zoals we onszelf noemen en je kan dat ook zelf zo gebruiken."
Origineel bericht:
In 2023 werden er grote veranderingen voor AlphaTauri onthuld. Het team heeft een nieuwe CEO gekregen in de vorm van Peter Bayer, teambaas Franz Tost vertrok na achttien jaar en wordt vervangen door voormalig Ferrari-topman Laurent Mekies en dan komt er ook nog een nieuwe naam.
Lange tijd gingen er speculaties over wat de nieuwe naam zou worden. Zo passeerden onder andere opties met Hugo Boss en Adidas de revue en aan het einde van vorig seizoen kwam daar de optie Racing Bulls bij. Recent dook alleen een zeer opmerkelijke teamnaam op en dat is nu ook de officiële naam geworden: Visa Cash App RB.
Met de onthulling van de nieuwe naam, wordt ook officieel de samenwerking met nieuwe partners bevestigd. Zoals de naam verklapt zullen Visa en Cash App grote sponsors worden van het team.

“Faenza betreedt een nieuw racetijdperk, waarbij we trouw blijven aan onze roots als broeiplaats voor talent, maar nu met een nog grotere focus op het strijden om de grootste prijzen in de F1. We hebben een gedurfde visie voor het team onder leiding van mijzelf en teambaas Laurent Mekies, en het is enorm spannend om toekomstgerichte partners zoals Visa en Cash App naast ons te hebben gedurende onze reis.”

Onthulling van de nieuwe auto

Hoe de livery van Visa Cash App RB er precies uit komt te zien, daarvoor zullen we nog even geduld moeten hebben. Het team zal de auto namelijk onthullen op 8 februari in Las Vegas. Red Bull Racing komt een week later met de onthulling op 15 februari.
Dit bericht is bijgewerkt op 29 januari 2024.