Deze dag wordt de nieuwe auto van Max Verstappen onthuld

News
dinsdag, 16 januari 2024 om 11:30
red bull racing rb19 launchf1675671941
Red Bull Racing werkt momenteel hard aan de RB20, de nieuwe auto waarin Max Verstappen en Sergio Perez komend seizoen gaan rijden. Dit is de dag waarop de wagen aan het publiek onthuld zal worden.
We moeten nog even geduld hebben totdat het nieuwe Formule 1-seizoen van start gaat. Maar voordat de lichten op groen gaan in Bahrein, kunnen fans ook nog naar een aantal andere evenementen uitkijken. Zo is er natuurlijk eerst nog de pre-season test in Bahrein en daarvoor worden de nieuwe auto’s groots onthuld door de teams.
Red Bull Racing heeft nu bekendgemaakt wanneer de nieuwe RB20 aan het publiek getoond zal worden. Via X laat het team van Max Verstappen en Sergio Perez weten dat we op 15 februari kunnen inschakelen voor de grote onthulling.
Waarschijnlijk zal het team alleen niet de echte auto tonen tijdens het evenement, maar alleen de nieuwe livery - inclusief mogelijk nieuwe sponsors. De afgelopen twee jaar heeft Red Bull Racing namelijk een showmodel en de auto van het jaar ervoor getoond. Op die manier wil het team alle kaarten dicht tegen de borst houden, om de concurrentie geen enkel voordeel te geven.

Het lange F1-seizoen ooit

Hoe de verhoudingen dit seizoen precies liggen, daar zullen we achter komen tijdens de GP van Bahrein, de eerste race van het jaar. Die Grand Prix vindt plaats op 2 maart. Het zal bovendien het startschot zijn voor de drukste kalender in de geschiedenis van de Formule 1. In 2024 worden er namelijk maar liefst 24 races georganiseerd.