Fans hoeven niet te wachten op een Final Fantasy VI remake

News
dinsdag, 30 januari 2024 om 9:00
final fantasy vi artf1706545102
Na de Final Fantasy VII Remake willen fans graag een remake van Final Fantasy VI zien. De originele regisseur ziet dat alleen niet snel gebeuren.
De Final Fantasy-reeks is nog lang niet klaar met originele verhalen vertellen. Zo kwam vorig jaar Final Fantasy XVI, dat erg enthousiast werd ontvangen door veel fans. In onze review werd de game zelfs beloond met een erg mooie 9.3.
Maar hoe goed de nieuwe delen ook zijn, fans hebben ook erg warme gevoelens bij oudere titels uit de franchise. Dat is ook de reden waarom Square Enix een remake heeft gemaakt van Final Fantasy VII, volgens velen het beste deel in de reeks. Maar fans willen ook graag een remake zien van Final Fantasy VI.
Volgens Yoshinori Kitase, de originele regisseur van de game, is het alleen onwaarschijnlijk dat er een remake komt van die Final Fantasy game. Dat heeft hij laten weten in een interview met Julien Chieze.

“Ik ben mij bewust van hoeveel fans, media en mensen over de hele wereld een Final Fantasy VI Remake willen zien. Maar er zou teveel content en teveel personages zijn.”

Een heel lange ontwikkeling

Volgens Kitase zit Final Fantasy VI vol met zoveel content, dat het 20 jaar zou duren om de remake te maken. De ontwikkeling zou namelijk twee keer zo lang duren als die van de Final Fantasy VII Remake.
Het eerste deel van die remake kwam in 2020 uit en het tweede deel, Final Fantasy VII Rebirth, staat gepland om op 29 februari uit te komen. Er komt ook nog een derde deel om de trilogie af te sluiten. Daar wordt momenteel al aan gewerkt, maar het is nog niet bekend wanneer dat deel ooit zal uitkomen.