Update - Krijgt zusterteam Red Bull Racing deze opmerkelijke teamnaam?

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 10:00
alphatauri pre season test 2023f1677493683
Komend seizoen zal AlphaTauri een nieuwe teamnaam krijgen, maar welke dat precies is, is nog steeds niet bekend. Nu is er wel een heel opvallende kandidaat opgedoken.

Update - Nieuwe teamnaam lijkt bijna officieel

Er zijn nu nog meer aanwijzingen dat AlphaTauri wordt omgedoopt tot Visa Cash App RB. Het Instagram-kanaal van het Formule 1-team heeft namelijk dezelfde naam gekregen, zo is een Reddit-gebruiker opgevallen. Inmiddels is het account ineens offline gehaald en niet meer te vinden op Instagram, wat mogelijk duidt op een te vroege aankondiging.
Origineel bericht:
Toen Red Bull in 2006 een tweede team overnam in de Formule 1, het verlieslijdende Minardi, kreeg het de naam Toro Rosso. Het team is namelijk gevestigd in Faenza, Italië en Toro Rosso is de Italiaanse vertaling van ‘rode stier’. Een mooie hint naar de nieuwe eigenaar, terwijl de roots van het team ook eer wordt aangedaan.
In 2020 besloot Red Bull het team alleen om te dopen tot AlphaTauri, dezelfde naam als het kledingmerk van het Oostenrijkse bedrijf. Met de naamsverandering hoopte Red Bull dat meer mensen kleding van het merk zouden kopen, maar dat viel uiteindelijk flink tegen. Vorig jaar werd daarom besloten om de naam van het team opnieuw te veranderen, naast het installeren van een nieuwe CEO en een nieuwe teambaas.
Ondanks dat het nieuwe seizoen al over minder dan twee maanden van start gaat, is de nieuwe teamnaam van AlphaTauri nog steeds niet bekend. Nu lijkt er alleen wel een opvallende optie te zijn bijgekomen door de registratie van een domeinnaam.

Een opvallende teamnaam

Uit documenten van Red Bull GmbH blijkt namelijk dat er vorig jaar de domeinnaam ‘visacashapprb.com’ is geregistreerd. Mogelijk wordt de nieuwe teamnaam dus Visa Cash App RB, wat een opmerkelijke naam is vergeleken met eerdere opties. Voorheen passeerden namelijk namen met Hugo Boss en Adidas erin, waarbij de bedrijven een titelsponsor zouden worden.
Een andere optie was Racing Bulls. De RB is Visa Cash App RB zou volgens de geruchten nog steeds staan voor Racing Bulls. In de Formule 1 mag de naam Red Bull namelijk niet twee keer worden gebruikt.
Dit bericht is bijgewerkt op 19 januari 2024.