‘Nieuwe Nintendo Switch komt in 2022 al uit'

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 14:00
nintendo switch mini release onderweg uit voor maart 2020 146083f1631886046
NateDrake, ook wel bekend als Nate The Hate, is een wel bekende Nintendo-insider. Alhoewel sommige uitspraken van hem niet kloppen, zijn er ook een hoop geweest die wel uitkomen. Hij claimt nu dat de nieuwe Nintendo Switch al in 2022 komt.
In zijn laatste podcast laat Nate weten dat de opvolger van de Nintendo Switch eind 2022 of begin 2023 uitkomt. Zijn bronnen? Onbekend, en of het daarom ook klopt is nog maar de vraag. Wel zal het volgens zijn bronnen niet gaan om een pro-versie van de huidige Switch, maar een verbeterde opvolger. Een echte Nintendo Switch 2 dus. Deze nieuwe versie zal 4K beelden ondersteunen, mede mogelijk gemaakt door DLSS-technologie van Nvidia.
De Nintendo insider had nog meer nieuws op de plank liggen. Volgens hem zijn er eind vorig jaar allemaal development kits voor de nieuwe console naar verschillende bedrijven gestuurd. Ook kleinere studio’s ontvangen inmiddels deze kits. Sommige bedrijven zijn volgens hem zelfs al bezig met exclusieve games voor de nieuwe Nintendo Switch. En andere bedrijven zouden bezig zijn om PlayStation en Xbox games over te zetten naar de Nintendo Switch, dankzij de mogelijkheden van de nieuwe hardware.
Volgens NateDrake zal de Nintendo Switch 2 geen backwards compatibility krijgen, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat huidige Switch games niet te spelen zullen zijn op de opvolger.

Hoe geloofwaardig is een Nintendo Switch 2?

Hoewel Nate vaker informatie lekt, zijn niet al zijn uitspraken correct. Zijn geruchten over de Nintendo Switch OLED klopten zo goed als niet. Hij beloofde een krachtigere en betere console dan de standaard Switch. De OLED is niet krachtiger en heeft ook geen scherper beeld. Wel is de grootte van het scherm aangepast en is er natuurlijk gekozen voor een ander soort display. Het kan zijn dat Nate niet naar het OLED model verwijsde, maar misschien toch naar een compleet nieuwe versie van de Nintendo Switch.
Uiteraard heeft Nintendo zelf nog niks bevestigd. Eerder gaf het bedrijf aan dat geruchten over een 4K Nintendo Switch en dat development kits bij ontwikkelaar zouden liggen niet klopt.

Populair Nieuws