Taxichauffers dreigen met blokkade van weg naar Circuit Zandvoort

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 18:00
gp nederland f1 2022f1662448490
Het is goed mogelijk dat het voor bezoekers van de Dutch Grand Prix moeilijk wordt om Circuit Zandvoort te bereiken. Taxichauffeurs dreigen namelijk met een blokkade van de weg naar het circuit.
Al sinds de terugkeer van de Dutch Grand Prix is vervoer naar Circuit Zandvoort een lastig vraagstuk voor de organisatie en de gemeente. Er is namelijk maar een beperkt aantal parkeerplekken bij het circuit en daarom wordt er ook zoveel mogelijk gebruikgemaakt van openbaar vervoer. Er rijden daarom extra treinen tijdens het raceweekend en worden er bussen ingezet.
Taxichauffeurs willen ook graag werken tijdens het raceweekend, maar de gemeente Zandvoort heeft een groep taxichauffeurs geen toestemming gegeven om bezoekers te vervoeren naar het circuit. Daar was de groep al niet blij mee en afgelopen vrijdag werd er al gedreigd met blokkades.
Die dreiging is nu alleen nog een stuk serieuzer geworden, nadat de groep erachter is gekomen dat een ander taxibedrijf, dat buiten Zandvoort is gevestigd, wel toestemming heeft gekregen van de gemeente. Aan De Telegraaf laat een woordvoerder van de groep nu weten dat blokkades nu echt op de loer liggen.

“Het is meten met twee maten, het is te belachelijk voor woorden. Als dit zo blijft, dan gaan we zeker blokkeren. Het liefst op een moment dat het pijn doet. De zondag, misschien de zaterdag.”

Valt de Dutch Grand Prix in het water?

Als bezoekers wel zonder problemen aankomen bij Circuit Zandvoort, dan is het een goed idee om aankomend weekend een poncho mee te nemen. De weersverwachting voor het raceweekend is namelijk niet al te best, er wordt regen verwacht op vrijdag, zaterdag én zondag!

Populair Nieuws