'Nieuwe Metro in de maak, wordt een VR game'

News
maandag, 29 januari 2024 om 13:30
metro exodusf1589884990
Naar verluidt krijgt de Metro franchise een nieuwe titel. Maar de game die in ontwikkeling zou wel behoorlijk anders zijn dan de rest, want het zou gaan om een VR game.
Het is alweer vier jaar geleden sinds de release van de laatste Metro game. De serie stond bekend om de claustrofobische gevechten met mutanten en andere mensen in krappe metrotunnels, maar Metro Exodus bracht daar verandering in. De derde titel in de reeks introduceerde namelijk grote, open gebieden die spelers vrij konden verkennen - mits ze goed voorbereid waren met genoeg wapens, munitie en medische spullen.
Een nieuwe titel in de franchise kan alleen nog veel verder gaan qua veranderingen. Het account Kurakasis op X meldt namelijk dat er een nieuwe Metro game in ontwikkeling is met de naam Metro Awakening en dat het gaat om een VR game.
De leaker geeft aan dat hij niet weet of het gaat om een singleplayer game, multiplayer game of een mix van beide. Het is volgens hem ook niet duidelijk of dat de game exclusief gespeeld moet worden in VR.

Een snelle aankondiging

Volgens het bericht zal de nieuwe Metro game ook snel aangekondigd worden. De logische optie daarvoor zijn de aankomende State of Play te zijn. Er gaan veel geruchten dat Sony een nieuwe showcase organiseert in februari.
Als Metro Awakening inderdaad wordt aangekondigd tijdens de State of Play, dan zal het ook bijna een zekerheid zijn dat de game verschijnt op de PlayStation VR2.