5 redenen om naar Indiana Jones and the Great Circle uit te kijken

Article
maandag, 29 januari 2024 om 13:00
indiana jones and the great circlef1705652357
MachineGames is terug van weggeweest en komt met misschien wel haar meest intrigerende game ooit. Indiana Jones and the Great Circle is de titel waar de studio achter de recente Wolfenstein-games nu aan werkt. Tijd om de redenen op een rij te zetten waarom je de game in de gaten moet houden dit jaar.
De Xbox Developer Direct liet een onuitwisbare indruk achter dankzij de eerste beelden van Indy. Deze game, gebaseerd op de filmreeks van Steven Spielberg met Harrison Ford in de hoofdrol, lijkt namelijk één van de grote najaarstoppers van 2024 te worden. Daar zijn verschillende redenen voor.

1. De kracht van MachineGames

De eerste daarvan heeft te maken met de kracht van MachineGames. De studio was vaak het vergeten kindje bij Bethesda, maar daar komt met deze titel verandering in.
MachineGames is altijd goed geweest in het voorschotelen van knotsgekke actie, waarbij je het al snel tegen memorabele en afschuwelijke schurken opneemt. Afgaande op de eerste beelden keert dit aspect goed terug in de Indiana Jones-game.
De studio is alleen ook uitstekend als het gaat om schietplezier, waarbij first-person hetgeen is waar de studio vertrouwd mee is. Dat er wat ophef is over dit kijkpunt lijkt dan ook buitenproportioneel, want als één studio dit goed weet uit te werken is het MachineGames wel.

2. Grootmeester staat op

Indiana Jones is een geliefde filmreeks, zelfs al waren de laatste twee films niet bepaald fantastisch. Ondanks dat is de franchise als geen ander geschikt om de vertaalslag naar games te maken. Kijk maar naar Uncharted en Tomb Raider.
De makers van beide, geliefde gaming-IP keken beide met een schuin oog naar de Indiana Jones-films toen deze in ontwikkeling waren. Nu is het de beurt aan de grootmeester zelf, maar dan wel met een twist.
Die twist is het first-person perspectief. Mocht het je direct afstoten van de game, lijkt de oplossing dan ook simpel. Speel dan nog maar een keer de meest recente Tomb Raider-trilogie of één van de vijf Uncharted-games.
2024 01 03 indiana jones and the great circle ps5f1705651485

3. Zweepslag geven

Wie aan Indiana Jones denkt, hoort natuurlijk direct iconische muziek. De zweep is minstens net zo iconisch en is dus ook een groot onderdeel van de gameplay.
Dat zien we direct in de eerste trailer terug, waarbij onder andere opvalt dat het gereedschap van Indy multi-inzetbaar is. Zo gebruikt de geliefde avonturier zijn zweep om vijanden mee naar zich toe te trekken en om grote afstanden te overbruggen door aan het ding te slingeren.
Het blijft hier niet bij. De zweep kun je namelijk ook gebruiken voor wat meer onopvallende acties. Mocht je langs vijanden willen sluipen, kun je de zweep namelijk gebruiken om een muur aan te vallen. Vijanden raken afgeleid, waarna jij sluipend je weg kunt vervolgen.
wolfenstein the new colossusf1600772032

4. Creatief talent in overvloed

Een andere reden om Indiana Jones and the Great Circle in de gaten te houden, is het creatieve talent dat betrokken is bij het project. MachineGames is de studio die het meeste werk verricht, maar werkte nauw samen met een andere grote naam: Todd Howard.
De grote man van Bethesda Game Studios is achter de schermen nauw betrokken bij het maken van de game. Dat is logisch, gezien de legendarische game regisseur enorm fan is van de franchise en zijn kans dan ook schoon zag om de titel te ontwikkelen.
Ook valt op dat Troy Baker de bekende avonturier inspreekt. De Amerikaanse acteur ken je wellicht als Joel in The Last of Us, Booker DeWitt in BioShock Infinite en Higgs in Death Stranding. Hij doet het stemwerk van Indiana Jones in de nieuwe game en weet Harrison Ford verrassend goed te imiteren.

5. Vanaf dag 1 op Game Pass

De laatste reden om naar de nieuwe game van MachineGames uit te kijken, is het feit dat deze vanaf dag 1 naar Game Pass komt. Gezien de studio onder Bethesda valt (en Bethesda nu onderdeel van Xbox is), komt de game vanaf de eerste dag van release uit op Game Pass.
Dat betekent dat de titel zowel op Xbox Series X/S als PC beschikbaar is via de abonnementsdienst van Xbox. Een maandje abonneren om de game te spelen lijkt dan ook een prima optie als je simpelweg het verhaal wil ervaren.
Dat verhaal speelt zich overigens af tussen Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark en Indiana Jones and the Last Crusade. Als MachineGames ook maar half zoveel vrijheid krijgt om met wendingen te komen, zoals die in de Wolfenstein-games, is het verhaal stiekem dan ook de zesde reden waarom je de game niet mag missen.
Indiana Jones and the Great Circle verschijnt ergens in 2024 op de Xbox Series X/S en PC. Ben jij benieuwd naar de game? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws