Nieuwe methode voor WhatsApp hack richt veel schade aan

  Hackers hebben een nieuwe methode gevonden om je op te lichten via WhatsApp. Deze nieuwe WhatsApp hack zorgde in 2019 voor ontzettend veel schade bij een flink aantal Nederlanders. Het heeft allemaal te maken met de voicemail van je telefoon. Lees snel verder om te ontdekken wat je tegen deze WhatsApp hack kunt doen!

  Volgens NU.nl kan een WhatsApp hack nu ook al plaatsvinden door het hacken van je voicemail. Om iemands WhatsApp binnen te dringen hebben hackers een verificatiecode nodig van je WhatsApp-account. Deze wordt normaliter naar je telefoon gestuurd via SMS, maar als deze niet direct gebruikt wordt, kan je ook gebeld worden. Het gevaar zit hem in het feit dat je code in je voicemail eindigt als je je telefoon niet opneemt.

  Het enige wat hackers nodig hebben om je voicemails te beluisteren is de pincode van je voicemail. Wanneer je deze niet zelf instelt, wordt dit vaak een standaardcode (denk aan 0000 of 1234). Zodra de hacker je voicemails kan luisteren kunnen ze bij je WhatsApp-code en hebben ze toegang tot je account. Het is dan ook verstandig om je voicemailcode zelf in te stellen en nooit je verificatiecode aan iemand anders te geven. Een aantal andere tips tegen WhatsApp-hackers hebben we voor je op een rijtje gezet.

  Veel slachtoffers van WhatsApp hack in 2019

  Steeds meer mensen raken slachtoffer door middel van WhatsApp fraude. Dit blijkt uit de cijfers van de Fraudehelpdesk die door NU.nl zijn opgevraagd. Waar men in 2018 nog voor 262.879 euro werd opgelicht, is het bedrag in 2019 opgelopen naar 1.056.805 euro. Dit dankzij een nieuwe methode die wordt ingezet door WhatsApp hackers.

  Afgelopen jaar werden er 2.663 meldingen gemaakt van fraude via Whatsapp, waarvan uiteindelijk 353 mensen ook daadwerkelijk werden opgelicht. Wanneer je dit vergelijkt met 2018 is er een duidelijke stijging te zien. In 2018 kwamen er namelijk maar 655 meldingen binnen, waarvan 124 mensen daadwerkelijk slachtoffer waren van Whatsapp fraude.

  Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.