Tijd om over te stappen! Windows 7 ondersteuning stopt vandaag

  Als je een systeem hebt met Windows 7 is het tijd voor een upgrade. Dat was het al langer, maar na vandaag trekt Microsoft de stekker er definitief uit. De Windows 7 ondersteuning stopt vandaag definitief.

  Microsoft

  Mensen die nog Windows 7 op hun computer hebben staan krijgen van Microsoft het advies om meteen te upgraden naar Windows 10. De software-ondersteuning van Windows 7 stopt namelijk vandaag.

  Het oude Windows systeem krijgt al een hele tijd geen grote updates meer, maar vanaf vandaag stopt alles bij Microsoft. Dat betekent ook dat er geen beveiligingsupdates meer volgen voor het besturingssysteem.

  Windows 7 is kwetsbaar

  Systemen met Windows 7 zijn daardoor kwetsbaarder voor nieuwe virussen. Dit kan al voorkomen op korte termijn, gezien er nog zwakheden in het besturingssysteem zitten. Microsoft geeft aan dat bedrijven en overheidsinstanties de ondersteuning nog wel een tijdje uit kunnen breiden tegen betaling. Microsoft zal voor 50 dollar een jaar ondersteuning bieden. Daarna is ondersteuning nog mogelijk tegen een hoger bedrag tot 2023.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.