WhatsApp laat je nu vervelende mensen op mute zetten

News
maandag, 20 juni 2022 om 13:00
whatsapp g9a44530e4 1920f1650390269
Sinds de coronacrisis zijn groepsgesprekken booming geworden, maar ze zorgen soms ook voor irritaties. WhatsApp heeft daar nu een oplossing voor, dankzij een nieuwe mogelijkheid om vervelende mensen in een call te muten.
We hebben het vast allemaal wel een keer meegemaakt: je zit in een call en iemand in de groep besluit het meest vervelende geluid aller tijden te produceren. Je wil diegene dan dolgraag gewoon op mute zetten, maar bij veel diensten kan dat niet of je moet dan meteen iedereen op mute zetten.
Gelukkig heeft WhatsApp nu alleen wel de mogelijkheid toevoegt om de host individuele mensen te muten in een groepsgesprek, zo meldt Android Central. De update is afgelopen week uitgerold voor de applicatie. Dat geldt niet alleen voor Android, maar ook voor iOS, waar normaal updates wat later arriveren.
Voor groepsgesprekken heeft WhatsApp ook een andere functie toegevoegd. Zo kan je nu tijdens een call specifieke mensen een bericht sturen. Op die manier kan je bijvoorbeeld een notitie doorsturen die de rest niet mag zien of onderdeel grappen delen, zonder dat de baas ze kan zien.

Meer privacy op WhatsApp

De recente ronde aan updates voor WhatsApp heeft ook meer nieuwe features dan alleen voor groepsgesprekken. Je kan nu namelijk kiezen welke van je contacten allemaal jouw profielfoto, status en andere informatie kunnen zien. Heb je bijvoorbeeld een paar mensen op WhatsApp die je alleen via via kent en liever niet al je informatie mee deelt, dan kan je ervoor zorgen dat die niet jouw persoonlijke informatie kunnen zien.