Nieuwe Disney+ serie breekt alle records

News
donderdag, 02 juni 2022 om 10:00
star wars obi wan kenobi serief1644487105
Het afgelopen weekend was goed voor grote streamingdiensten. Netflix brak bijvoorbeeld met Stranger Things een record voor de best bekeken serie in een eerste weekend. Tegelijkertijd werd Obi-Wan Kenobi de best bekeken première van een Disney+ serie.
Er is geen gebrek meer aan series op Disney+. Elke paar maanden kunnen we wel een nieuw seizoen van iets van Marvel of Star Wars verwachten. Hoe goed ze worden bekeken wil alleen nog wel eens wisselen.
Maar het blijkt dat Obi-Wan Kenobi een goede zet is geweest voor de streamingdienst. Disney+ maakt via Twitter bekend dat de serie wereldwijd de meest bekeken Disney+ serie tot nu toe is. Dat wordt bepaald aan het aantal uren dat de serie gestreamd is in het eerste weekend.
Hoeveel uren dat precies zijn, maakt Disney+ niet bekend. Netflix heeft dat daarentegen wel bekendgemaakt voor Stranger Things 4. Het nieuwe seizoen van die populaire serie haalde in één weekend 287 miljoen kijkuren, wat een flink verschil is met de vorige recordhouder, Bridgerton.

Obi-Wan Kenobi de best bekeken Disney+ serie ooit?

Een sterk eerste weekend wil nog niet zeggen dat Obi-Wan Kenobi die kijkcijfers voor alle afleveringen volhoudt. Toch is het zeker niet ondenkbaar. Op het moment is seizoen twee van The Mandalorian de meeste gestreamde Disney+ serie, maar analisten vermoeden dat Obi-Wan Kenobi daar overheen kan gaan.
Intussen kunnen we ook nog veel meer Star Wars verwachten op Disney+. Deze zomer kunnen wij bijvoorbeeld nog uitkijken naar Andor. Ook zijn er een hoop andere series aangekondigd tijdens Star Wars Celebration.

Populair Nieuws