Update - LEGO onthult nieuwe Lord of the Rings-set

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 12:00
Als een franchise maar populair genoeg is, is de kans best aanwezig dat er een LEGO-set van komt. Ook The Lord of the Rings is in het verleden al de inspiratie geweest voor een aantal bouwpakketten. De samenwerking heeft even op een laag pitje gestaan, maar LEGO teaset nu een gloednieuwe set.

Update - LEGO Rivendell officieel onthuld

De nieuwe Lord of the Rings LEGO-set is officieel onthuld. Zoals met scherpe ogen al te zien was in de teaser, is het een model van Rivendell, het huis van Elrond. Hier worden Frodo en Bilbo kort herenigd en wordt besloten wie er richting Mordor moet reizen met de Ring. Veel van deze momenten zijn terug te vinden in het LEGO-model, dat ook in klinere stukken opgedeeld kan worden om meer details te zien. Vanaf 8 maart kun je de set bestellen, of je kunt drie dagen eerder in aanmerking komen als je LEGO.com VIP bent.

Oorspronkelijk bericht

Het is vrij lang geleden dat de laatste Lord of the Rings LEGO-set verscheen. De lijn was redelijk aanwezig rond de tijd dat de Hobbit-films verschenen, maar toen die trilogie was afgelopen verdwenen LEGO-sets op basis van de verhalen van Midden-aarde ook uit het oog.
Maar via Twitter teaset LEGO nu een nieuwe set. In een korte video zien we de One Ring op de vloer vallen en in het glanzende oppervlak is de nieuwe set te zien. Het gaat om Rivendell, de woonplaats van Elrond en de plek waar het bekende Fellowship of the Ring officieel werd gevormd.
Details zijn niet zo goed te zien in de video, maar het heeft er alle schijn van dat Rivendell een vrij grote set wordt. Dat betekent dat hij ongetwijfeld ook enigszins prijzig wordt. Maar voor een eerste set in tien jaar (afgezien van Brickheadz) is een grootschalige terugkeer naar Midden-aarde misschien op zijn plaats.

Wanneer verschijnt de Rivendell LEGO-set?

Het gaat hier nog maar om een tease, dus belangrijke details zoals de prijs, de releasedatum en het aantal stukjes blijven nog even uit. Gelukkig hoef je doorgaans niet al te lang te wachten tussen de onthulling en release van een LEGO-set. Rivendell zal waarschijnlijk nog voor de zomer in de winkel liggen.