Nieuwe Joker 2 foto licht tipje van de sluier op

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 15:30
joker review adembenemend controversieel en angstaanjagend 154944 1f1622447713
Het is alweer vier jaar geleden dat Todd Phillips indruk maakte met de film Joker. Er is een vervolg in de maak, maar daarvan is nog niet veel te zien geweest. Nu is er een nieuwe foto gedeeld van de film.
DC is in de bioscoop een stuk minder succesvol dan Marvel, maar er komen hier en daar toch ook wat pareltjes voorbij. Joker was daar volgens velen een goed voorbeeld van. Ondanks het succes werd er lang geheimzinnig gedaan over een vervolg.
Maar dat is toch echt in de maak, onder de naam Joker: Folie à Deux. Voor de verjaardag van de eerste film heeft regisseur Todd Phillips nu een foto op Instagram geplaatst die afkomstig lijkt uit de nieuwe film. Daarop is Joaquin Phoenix te zien als Arthur Fleck/The Joker. Hij staat in de regen, tussen enkele andere mensen die, in tegenstelling tot hijzelf, een paraplu gebruiken.

Wanneer is de release van Joker: Folie à Deux?

Fans moeten nog wel even geduld hebben voor Joker 2 in de bioscoop draait. De film staat momenteel op de planning voor oktober 2024, over ruim een jaar dus pas. Het is niet duidelijk of de film ook nog hard getroffen is door één van de stakingen in Hollywood.
In het tweede deel voegt Lady Gaga zich toe aan de kast als Harley Quinn. De Franse term Folie à Deux slaat op een situatie waarbij meerdere mensen in dezelfde wanen leven, iets dat goed past binnen de bijzondere relatie die Joker en Harley Quinn meestal hebben. Er zijn ook nieuwe castleden: Brendan Gleeson en Catherine Keener zijn te zien in nog onbekende rollen.