Joker 2 bevestigd door regisseur

News
woensdag, 08 juni 2022 om 10:00
jokerf1633592829
Er zijn eigenlijk al sinds de release van Joker geruchten dat de film een vervolg zou krijgen. Niemand die daar iets over te zeggen had liet er iets over los, tot nu. Regisseur Todd Phillips heeft op instagram foto’s gedeeld van een script voor Joker 2.
Het leek lange tijd alsof een vervolg op Joker er niet zou komen. Maar in de laatste maanden kwamen er weer wat geruchten die suggereerden dat er aan Joker 2 gewerkt werd. Nu komt de regisseur van de film met een vrij heldere bevestiging dat de film gemaakt wordt.
Op Instagram plaatste Todd Phillips namelijk een foto van een script met de titel Joker: Folie à Deux. In dezelfde post was ook een foto bijgevoegd waarop Joaquin Phoenix het script leest. Dat kan bijna niet anders betekenen dan dat de film in de maak is, al heeft Warner Bros. niet gereageerd op een verzoek van Variety om iets over de post te zeggen.

Waar gaat Joker 2 over?

Aangezien we alleen de eerste pagina van het script zien, is het onmogelijk te zeggen waar het vervolg over zal gaan. ‘Folie à Deux’ is een franse term die vaak vertaald wordt als ‘gedeelde gekte’, wat zou kunnen betekenen dat Joker er in deze film een partner bij krijgt. Je zou dan kunnen denken aan Harley Quinn, maar het doet ook denken aan een idee van Willem Dafoe over een Joker-imitatie.
Er is officieel niet bekend over wanneer Joker 2 in productie gaat of zal verschijnen. Een eerder gerucht beweerde dat de film in 2023 aan de opnames begint. Een release in 2024 lijkt daarom een redelijke schatting.