George Russell heeft hoop voor 2024: "Als zij dat kunnen, kunnen wij dat ook!"

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 14:30
george russell gp japan 2023f1696419823
Mercedes is momenteel nog ver verwijderd van Red Bull Racing. Maar George Russell heeft goede hoop voor 2024, gezien de progressie van andere teams in de Formule 1.
Aan het einde van 2021, na de controversiële afsluiting van het bloedstollende seizoen, had Toto Wolff een duidelijke boodschap aan de concurrentie: iedereen zou een doelwit op zijn rug hebben in het volgende seizoen. Maar de seizoenen in de Ground Effect-era zijn niet bepaald verlopen zoals Mercedes had gehoopt.
Halverwege 2023 is eindelijk het zero sidepod-ontwerp laten vallen, nadat bleek dat het niet de beste methode is om de auto vastgeplakt te houden op een asfalt. Na anderhalf jaar weg te hebben gegooid met het concept, lijkt het dan ook niet waarschijnlijk dat Mercedes snel Red Bull Racing kan evenaren, laat staan inhalen.
Toch heeft George Russell goede hoop voor 2024. Dat put hij voornamelijk uit de prestaties van andere teams in de Formule 1. Dat laat de coureur weten in een interview van Mercedes.

“Ik ben optimistisch over volgend jaar. De vooruitgang die andere teams hebben geboekt, zoals Aston Martin en McLaren, is bemoedigend. Als zij het voor elkaar hebben gekregen, kunnen wij het ook!”

Overstap naar ontwerp Red Bull Racing?

Mogelijk komt Mercedes volgend seizoen met een compleet nieuw ontwerp op de proppen. Zo gaan er geruchten dat het team overstapt op het ontwerp van de RB19 van Red Bull Racing. In dat geval wordt het wel erg lastig om de concurrentie aan te gaan met het team van Max Verstappen, dat al erg voorloopt met het ontwerp.

Populair Nieuws