Kogel door de kerk: van Gaal keert als adviseur terug bij Ajax

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 16:00
Louis van Gaal keert terug naar Ajax als adviseur van de raad van commissarissen. Hij zal zelf geen zitting nemen in dit orgaan, maar zal als externe adviseur de club bijstaan op het gebied van voetbaltechnische zaken.
Deze stap komt als reactie op de vacature die ontstond na het vertrek van voormalig rvc-lid Jan van Halst, die besloot niet terug te keren in de raad van commissarissen na zijn tijdelijke functie als directeur algemene zaken bij Ajax.
Van Gaal heeft aangegeven dat hij graag Ajax wil helpen en dat deze rol goed te combineren is met zijn leven in Portugal. Hij wil zijn voetbalkennis inzetten voor de rvc, met name nu Leo van Wijk en Michael van Praag naar verwachting benoemd zullen worden. De focus ligt op het streven naar sportieve verbetering, waarbij iedereen een bijdrage kan en moet leveren.
De voordracht van Michael van Praag en Leo van Wijk als nieuwe rvc-leden, waarbij Van Praag tevens de beoogde voorzitter is, wordt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op vrijdag 17 november besloten. Op dit moment bestaat de rvc van Ajax uit Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman.

Rijk verleden bij Ajax

De beslissing om Van Gaal als adviseur aan te stellen volgt op het recente vertrek van Pier Eringa als voorzitter van de rvc, op verzoek van de bestuursraad. Dit gebeurde na de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord, waarbij Ajax een slechte seizoensstart had onder de nieuwe trainer Maurice Steijn. Kort na dit incident werd ook Sven Mislintat ontslagen als directeur voetbalzaken vanwege betrokkenheid bij een spelersmakelaarskantoor met aandelen in een bedrijf waar hij zelf ook aandeelhouder van was.
Van Gaal heeft een rijk verleden bij Ajax, waar hij zowel hoofdtrainer als technisch directeur was en met de club de Champions League won in 1995. Hij was ook bondscoach van het Nederlands elftal op het WK in Qatar eind vorig jaar.

Populair Nieuws