‘Nieuwe iPhone 15 knop wordt gebruikt voor camera’

News
dinsdag, 18 april 2023 om 15:30
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
De iPhone 15 krijgt een iets ander design dan de iPhone 14. Naar verluidt wordt er ook flink gesleuteld aan de knoppen aan de randen. De mute schakelaar zou bijvoorbeeld worden vervangen door een programmeerbare actieknop en die heeft naar verluidt verschillende functies voor de camera.
Als je een iPhone hebt die niet al te oud is, zit er waarschijnlijk een mute-schakelaar op, om hem snel op stil te zetten, of het geluid juist weer aan te zetten. Naar verluidt gaat Apple deze schakelaar alleen vervangen door een programmeerbare knop. Die kan waarschijnlijk nog steeds gebruikt worden als mute-schakelaar, maar krijgt mogelijk ook heel andere functies.
Een leaker op Twitter die eerder juiste informatie had over de iPhone 14 beweert namelijk dat de actieknop van de iPhone 15 Pro speciale functies krijgt met de camera-app. Wanneer je de knop volledig indrukt, maak je een foto. Als je hem volledig ingedrukt houdt, begint er een video-opname. Hou je de knop licht ingedrukt, dan focust de camera zich.
Hiermee worden wat functies van de volumeknoppen verplaatst. Eerder kon je namelijk de volumeknop gebruiken om een foto te maken en om je telefoon te resetten. Die laatste functie zou ook naar de actieknop verhuizen, waarmee de volumeknoppen mogelijk weer alleen het volume regelen.

‘Nieuwe knoppen voor iPhone 15 gaan niet door’

Het is natuurlijk nog even afwachten of deze functies van de actieknop echt bestaan. Er zijn ook hele andere berichten over de knoppen van de iPhone 15, namelijk dat plannen om fysieke knoppen te vervangen door capacitieve knoppen niet doorgaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de actieknop er ook niet komt.