Nieuwe iPhone 14 update moet zeer vervelend probleem oplossen

News
dinsdag, 14 februari 2023 om 10:30
iphone 14 prof1672917626
Met elke nieuwe smartphone worden er weer een aantal nieuwe functies geïntroduceerd die je leven makkelijker moeten maken. Maar niet alle features pakken even goed uit. Zo moet de nieuwe iPhone 14 update nu een vervelend probleem voor hulpverleners voorkomen.
Eigenaren van een iPhone 14 kunnen nu update iOS 16.3.1 downloaden. Die update is voornamelijk handig voor mensen die gebruikmaken van Crash Detection. Met de patch moet de functie namelijk beter geoptimaliseerd worden, zodat hij werkt wanneer het ook echt nodig is.
Crash Detection zorgt de laatste tijd namelijk voor kopzorgen bij hulpverleners. De functie zorgt ervoor dat automatisch de nooddiensten worden gebeld en jouw locatie wordt doorgegeven, wanneer je bijvoorbeeld in een auto-ongeluk bent beland. Erg handig, maar in de praktijk werkt het niet helemaal naar behoren.

Valse meldingen door iPhone

In de Verenigde Staten werden nooddiensten namelijk platgebeld door iPhone 14-gebruikers in bepaalde gebieden, maar achteraf bleek dat ze helemaal geen medische diensten nodig hadden. Zo worden bij het skieën hoge G-krachten gemeten, die vervolgens Crash Detection activeren. In één weekend tijd werden hulpverleners in Colorado maar liefst 71 keer automatisch gebeld door een iPhone. Elke keer ging het om een vals alarm.
Het probleem deed zich ook massaal voor in de staat Minnesota. De hulpdiensten daar hebben ondertussen gebruikers opgeroepen om Crash Detection uit te zetten als ze gaan skiën. Maar als je tijdens het wintersporten vervolgens wel in een ongeluk terecht komt, dan heb je pech. Hopelijk wordt de functie door de update nu wel goed afgesteld.