iPhone 14 feature zorgt voor chaos in de Verenigde Staten

News
dinsdag, 27 december 2022 om 14:30
iphone 14 prof1672917626
Eén van de nieuwe features van de iPhone 14 is de ongevaldetectie. Een handige functie, maar in de Verenigde Staten zorgt het nu voor chaos in sommige gebieden.
Nu het winter is, is het een ideaal moment om te gaan wintersporten. Zo trekken ook veel mensen in Colorado naar de witte bergen, om daar te gaan skieën en snowboarden. Veel mensen nemen alleen ook hun iPhone 14 of Apple Watch mee en dat zorgt voor problemen.
De nieuwe iPhone en de Apple Watch Series 8 hebben namelijk een feature genaamd ongevaldetectie. Wanneer de smartwatch of smartphone een harde klap detecteert, dan worden automatisch de hulpdiensten gebeld door het apparaat.
Tijdens het skieën worden alleen ook hoge G-krachten gedetecteerd, waardoor de hulpdiensten in Colorado enorm vaak zijn gebeld, zo meldt The Colorado Sun. Het afgelopen weekend alleen al zijn er maar liefst 71 meldingen binnengekomen via een iPhone of Apple Watch.

Geen risico bij iPhone-melding

Bij elke melding wordt de persoon in kwestie gebeld, om te checken of het geen vals alarm is. Is er geen gehoor, dan worden hulpdiensten gestuurd naar de GPS-locatie. Aangezien je niet zo snel een telefoontje opneemt tijdens het skieën, zijn de hulpdiensten al vaak voor niks in actie gekomen. In alle 71 gevallen afgelopen weekend was er namelijk geen enkele keer een ongeluk.
Ongevaldetectie is via de instellingen handmatig uit te zetten op de iPhone 14 en Apple Watch Series 8.