‘Levering iPhone 14 mogelijk vertraagd’

News
maandag, 08 augustus 2022 om 14:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Het zou zomaar kunnen dat de iPhone 14 wat vertraging oploopt. Dat heeft alles te maken met spanningen tussen de VS en China. Het merendeel van de iPhones wordt namelijk in China in elkaar gezet.
Er zijn groeiende spanningen rondom China. De Amerikaanse Politica Nancy Pelosi bracht vorige week namelijk een bezoek aan Taiwan, wat niet in goede aarde viel bij China. Dat land erkent Taiwan namelijk niet als onafhankelijk land.
Chips voor de iPhone worden gemaakt in Taiwan, terwijl de iPhone zelf vervolgens in China in elkaar wordt gezet. Maar door de oplopende spanningen stelt China nu extra eisen aan deze chips. Zo moet Apple de chips voortaan moeten labelen als “made in Taiwan, China” of “made in Chinese Taipei” om ze nog door de Chinese douane te krijgen.
Dat alles kan ertoe leiden dat de levering van de iPhone 14 niet zo soepel gaat lopen als gedacht. Om dat een beetje op te vangen produceert Apple al steeds meer iPhones buiten China. Analist Ming-Chi Kuo laat bijvoorbeeld weten dat de productie in India flink wordt opgeschaald.

Wordt de release van de iPhone 14 uitgesteld?

Het zou kunnen dat de iPhone 14 door dit hele gedoe niet op tijd uit kan komen. De release stond waarschijnlijk voor september op de planning en zou een najaar vol Apple-hardware aftrappen. Het kan ook zijn dat de iPhone wel op tijd uitkomt, maar aanvankelijk minder goed leverbaar is dan gebruikelijk.

Populair Nieuws