Nieuwe iPad heeft opvallende handicap gekregen van Apple

News
maandag, 31 oktober 2022 om 12:30
Liefhebbers van tablets kunnen nu een nieuwe iPad in huis halen. Nu blijkt alleen wel dat het gloednieuwe model een opvallende handicap heeft gekregen van Apple.
De Europese Commissie heeft in juni besloten dat voortaan alle kleine tot middelgrote elektronische apparaten opgeladen moeten worden via een USB-C-kabel. Dat zou veel vervuiling moeten voorkomen, omdat veel mensen al een USB-C-oplader thuis hebben liggen. Fabrikanten hoeven dan dus niet bij elk nieuw apparaat een oplader erbij te leveren. Apple is er alleen niet blij mee, want dat betekent dat de iPhone moet overstappen van Lightning naar USB-C.
Voor de iPads heeft Apple alleen al een tijdje geleden besloten om de tablets uit te rusten met een USB-C-poort. Zo heeft ook de nieuwe iPad die eerder deze maand is gelanceerd de bekende aansluiting. Opvallend genoeg heeft die port wel een handicap.
Volgens The Verge is de USB-C-poort in de nieuwe iPad namelijk trager dan die van voorgaande modellen, zoals de iPad Pro en iPad Air. De iPad uit 2022 gaat niet verder dan een snelheid tot 480 Mbps, wat toevallig op hetzelfde niveau ligt als de iPad uit 2021 met een Lightning-poort.

Meer kritiek op nieuwe iPad

De trage USB-C-connector is niet de enige kritiek die de nieuwe iPad krijgt. Vlak na de onthulling van het model was er namelijk al meteen ophef op social media. De iPad heeft namelijk ondersteuning voor de Apple Pen, maar niet voor de Apple Pen 2. Om de pen te kunnen opladen, moeten gebruikers een grote USB-C-dongle gebruiken. Dat is weer een extra onderdeel dat je onderweg moet meenemen.