Nieuwe CEO heeft vertrouwen in Amazon Games

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 6:00
new world 2f1635156754
Deze week hoorden we al dat Jeff Bezos zou vertrekken als CEO van Amazon. De nieuwe CEO, Andy Jassy, laat weten dat hij vertrouwen heeft in de moeizaam draaiende games divisie van de techgigant.
Na het vertrek van Jeff Bezos zal bij Amazon een frisse wind waaien onder leiding van Andy Jassy. De nieuwe CEO van het gigantische bedrijf heeft in een mail aan het personeel laten weten dat hij het volste vertrouwen heeft in de games afdeling van Amazon. Volgens Jassy is het gewoon een kwestie van doorzettingsvermogen en zal de studio vanzelf goed gaan draaien.
Dat Amazon Games een moeizame start heeft is nogal een understatement. De eerste game uit de stal van Amazon Games, Breakaway, was namelijk al dood voordat de game in beta ging. De tweede game, Crucible, kwam in ieder geval uit, maar werd na vijf maanden verwijdert uit alle digitale winkels en is dus ook verlaten door Amazon Games. De derde titel van de, inmiddels beruchte, studio is ook gelijk de eerste AAA-titel. New World moet Amazon Games op de kaart zetten als degelijke ontwikkelaar.
new world 3f1598299270

Flinke verliezen

Bloomberg wist vorige week al te melden dat Amazon Games de techgigant een vermogen kost om draaiende te houden. De zoektocht naar een grote hit in de gameswereld kost Amazon inmiddels 500 miljoen dollar per jaar. Als de nieuwe CEO van het bedrijf zal Jassy dit bedrag moeten verantwoorden richting de aandeelhouders moeten verantwoorden.
De eerstvolgende release van Amazon Games zal New World zijn. De game komt later dit jaar uit op de PC. De MMORPG heeft enkele veelbelovende kenmerken, maar de game heeft absoluut een paar problemen onder de motorkap en in de gameplayloop zitten. De kans dat dit de hit wordt waar Amazon Games op zit te wachten is niet heel groot, maar als het een voldoende is zullen de zorgen van Jassy als nieuwe CEO van Amazon al gelijk een stuk kleiner zijn.