5 dingen die je nog niet wist over iPhones

Article
zondag, 24 januari 2021 om 13:00
iphone12proreview 1f1603364437
In maart gaat Apple tijdens haar evenement naar alle verwachting een nieuwe iPhone presenteren. De smartphones zijn al jarenlang enorm populair en zijn één van de dominantste spelers op de smartphonemarkt. Toch zijn er een heleboel gekke dingen die we nog niet wisten over de iPhone en die hebben we speciaal voor jullie op een rijtje gezet! Dit is 5 dingen die je nog niet wist over iPhones

De iPhone was eigenlijk bedoeld als tablet

Medio 2007 presenteerde Steve Jobs de eerste generatie iPhone aan het grote publiek. Het werd een gigantisch succes en zou de telefoonmarkt ingrijpend veranderen. Maar wist je dat de iPhone in eerste instantie helemaal niet bedoeld was als smartphone? Steve Jobs gaf dit in 2010 aan tijdens een interview. Apple was druk bezig met het ontwerpen van een tablet (wat later de iPad zou worden) en kwam een beetje per toeval uit bij een smartphone.

Is de iPhone wel zo revolutionair?

Apple wist in 2007 met de iPhone de wereld te veranderen, maar is de iPhone eigenlijk wel zo revolutionair? Wist je bijvoorbeeld al dat Apple in 1982 al achter de schermen bezig was met een telefoon met touchscreen? Of dat IBM in 1992 al de Simon Personal Cummunicator op de markt bracht en we eigenlijk toen al een smartphone hadden? Het idee van Apple is dus misschien niet zo origineel als je dacht, maar desondanks wist Apple toch mooi haar stempel erop te drukken.
itunesf1610627287

Gebruik jij je iPhone als nucleair wapen?

Als je een product wilt gebruiken moet je vaak een hele hoop voorwaarden accepteren. Vaak zijn dit er zoveel dat je ze vaak geeneens leest. Als je een Appleproduct hebt is er een grote kans dat je iTunes wel eens gebruikt hebt? Maar wist je ook dat er in de voorwaarden van iTunes staat dat je je iPhone niet mag gebruiken om een nucleair wapen te maken?

Hoeveel heb jij over voor een iPhone?

Als er een nieuw product komt waar veel vraag naar is zijn er vaak mensen die gaan slapen voor een winkel. Bij nieuwe Apple producten is dit ook met regelmaat het geval en je ziet dan vaak mensen voor een Apple Store liggen. Er zijn ook mensen die het wel heel gek maken, zo ook bijvoorbeeld in Japan. In september 2014 verscheen de iPhone 6, maar al zeven maanden daarvoor ging iemand voor de winkel in de rij wachten.
applef1623141517

Hoeveel tijd ben je kwijt aan je iPhone?

Smartphones zijn alweer een kleine 14 jaar verkrijgbaar en ze hebben een enorme invloed op ons leven. Mensen zitten tegenwoordig vaak minimaal drie uur per dag op hun telefoon en het lijkt alleen maar meer te woorden. Als je nagaat hoeveel jaar je al een smartphone hebt en hoeveel je op dat ding zit kom je waarschijnlijk een bizar hoog getal uit.
Wel moeten we hierbij en kleine kanttekening plaatsen. Vroeger zat men veel minder op zijn of haar mobiele telefoon, maar keek het over het algemeen bijvoorbeeld wel meer televisie.
Pssst… Ben je nou opzoek naar nog meer bizarre feitjes? Lees ook eens 5 dingen die je nog niet wist over Apple en 5 dingen die je nog niet wist over smartphones.

Populair Nieuws