Nieuwe iOS 16 update brengt gloednieuwe features

News
woensdag, 14 december 2022 om 14:00
apple 132960
Een nieuwe update voor iOS 16 en verschillende andere Apple besturingssystemen geeft gebruikers een aantal gloednieuwe features. Zo introduceert de update Freeform, een manier om samenwerking aan een project te stroomlijnen.
iOS 16.2, iPadOS 16.2 en MacOS Ventura 13.1 zijn nu beschikbaar en geven gebruikers toegang tot twee nieuwe gratis features. Een belangrijke is Freeform. Deze nieuwe app geeft je de mogelijkheid om verschillende visuele inhoud op een flexibele manier te ordenen op een virtueel bord.
Samenwerking is één van de belangrijkste doelen van Freeform. Verschillende gebruikers die aan hetzelfde bord werken kunnen het bewerken en ook tijdens een Facetime gesprek via Freeform blijven werken. Freefrom borden worden opgeslagen via iCloud zodat de laatste versie voor iedereen gesynchroniseerd is.

Apple Music Sing brengt karaoke

Naast Freeform komt Apple ook met een wat minder serieuze nieuwe feature. Apple Music Sing maakt het nu mogelijk om een soort karaoke-avondje te houden via Apple Music. Via de App worden nu songteksten weergegeven zodat je ze moeiteloos mee kan zingen.
Daarbij zijn er ook functies om bijvoorbeeld de tekst van de achtergrondzang weer te geven, of de teksten van verschillende helften van duetten aan weerszijden van het scherm te laten zien. Apple heeft zelf ook de nodige afspeellijsten samengesteld die een vermakelijke avond karaoke moeten verzekeren. Apple Music Sing is beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple TV 4K.

Populair Nieuws