Apple TV 4K geheugen deels niet bruikbaar

News
dinsdag, 15 november 2022 om 12:00
apple 132960
De Apple TV is onlangs vernieuwd en heeft voor het eerst een model met een opslag van 128 GB. Dat is natuurlijk heel handig, maar het blijkt niet helemaal probleemloos te zijn. Sommige gebruikers kunnen geen gebruik maken van deze grotere opslag.
Vorige versies van de Apple TV hadden 64 GB aan opslag, maar de duurdere variant van de nieuwe Apple TV komt met het dubbele daarvan. Maar volgens tv website FlatPanelsHD blijft de werkelijke opslag alsnog geregeld steken bij 64 GB. Wanneer je iets probeert te downloaden als je gebruik al rond de 64 GB zit, komt er een foutmelding.
Voor veel mensen zal 64 GB al meer dan genoeg zijn, maar voor fervente Apple Arcade gebruikers is dit een vervelend probleem. Games nemen aardig wat ruimte in beslag en tenzij je geregeld games weer verwijderd zal de Apple TV op deze manier snel aan zijn ‘limiet’ zitten. Er is gelukkig wel een manier om het te omzeilen.
Als je namelijk meerdere apps of games downloadt en die in de wachtrij zet, kan de Apple TV wel voorbij de 64 GB grens komen. De foutmelding komt alleen weer voorbij als je daarna nog een keer iets afzonderlijk wil downloaden. Deze problemen komen overigens niet bij alle gebruikers voor.

Waarom kan de Apple TV 4K niet zijn hele opslag gebruiken?

Dit probleem lijkt samen te hangen met het feit dat de Apple TV 4K voor het eerst in een 128 GB variant verkrijgbaar is. Mogelijk kan tvOS niet altijd herkennen dat je deze variant hebt, met als gevolg dat het systeem een waarschuwing geeft alsof je een model van 64 GB hebt. Waarschijnlijk komt Apple op termijn met een update die dit probleem verhelpt.