Netflix waagt nog een poging met live-action anime-film

News
woensdag, 14 december 2022 om 14:30
my hero academiaf1595606196
Netflix heeft al een aantal live-action verfilmingen gemaakt van populaire anime-series. Dat is tot nu toe niet heel succesvol geweest, maar de streamingdienst waagt nu nog een poging.
De anime-serie die Netflix deze keer gaat verfilmen is My Hero Academia. De show, die gebaseerd is op de gelijknamige anime, is enorm populair met tot nu toe al zes seizoenen sinds de lancering in 2016. Ook zijn er al drie films gemaakt van My Hero Academia.
Nu gaat er dus een live-action film komen van de reeks. Dat heeft Netflix aangekondigd op zijn eigen website. De film wordt geproduceerd door Legendary Entertainment en Shinsuke Sato (Alice in Borderland) is verantwoordelijk voor de regie van My Hero Academia. Er zijn nog geen acteurs bekend voor de film.
In My Hero Academia wordt tachtig procent van de wereldbevolking geboren met een speciale kracht, wat bekendstaat als een ‘quirk’. De protagonist Izuku Midoriya wordt geboren zonder kracht, terwijl het zijn droom is om te studeren aan de academie voor superhelden. Na een ontmoeting met de legendarische All Might kan hij alleen toch beginnen aan zijn missie om een superheld te worden.

Live-action anime geen succes op Netflix

Zoals gezegd zijn de live-action anime-films en -series op Netflix tot op heden niet bepaald een succes geweest. Zo werd de serie Cowboy Bebop alweer geannuleerd na één seizoen, na tegenvallende kijkcijfers en kritieken. Ook Death Note werd afgekraakt. Toch heeft Netflix besloten om een nieuwe Death Note-film te maken.
Dat is ook niet het enige live-action anime-project waar de streamingdienst mee bezig is. Naast My Hero Academia zijn ook adaptaties van One Piece, Avatar: The Last Airbender en Yu Yu Hakusho in de maak.