Apple gaat iCloud data beter beschermen

News
donderdag, 08 december 2022 om 13:30
apple 132960
Apple werkt veel aan de veiligheid van de data van haar klanten. Maar daarbij was er nog een grote zwakke schakel, namelijk iCould. Daar belanden veel gegevens en bestanden van gebruikers, maar er was maar weinig van versleuteld. Dat gaat Apple nu veranderen.
Apple gaat het aantal iCloud bestanden dat gebruik maakt van end-to-end encryptie flink verhogen. Momenteel wordt maar een beperkt aantal soorten data zo versleuteld. Daarbij kun je denken aan medische gegevens, wachtwoorden en iMessage berichten, zo laat Apple weten.
Maar binnenkort worden ook bijvoorbeeld foto’s en notities op die manier beschermd. Het aantal categorieën dat end-to-end encryption krijgt gaat omhoog van veertien naar drieëntwintig. Alleen dingen als e-mail en contacten zijn niet versleuteld, omdat die ook met systemen buiten het ecosysteem van Apple moeten kunnen werken.
End-to-end encryption is een beveiliging die data codeert voor iedereen behalve de gebruikers voor wie het bedoeld is. Dat is bijvoorbeeld hoe WhatsApp zorgt dat alleen jij en je gesprekspartner berichten kunnen lezen. Het wordt zo dus moeilijker voor hackers om bijvoorbeeld je foto’s te zien als ze inbreken in iCloud. De bedoeling is dat alleen jij de versleuteling weer kan verwijderen door middel van een pincode.

Wanneer maakt Apple de iCloud encryptie beschikbaar?

Er wordt haast gemaakt met het uitbrengen van deze nieuwe versleuteling. Tenminste, dat geldt in de VS. Daar wordt iCloud data dit jaar nog versleuteld, terwijl het voor de rest van de wereld begin 2023 beschikbaar wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties