Red Bull Racing ziet Sergio Perez als kandidaat voor de titel

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 9:00
si202203260404 newsf1648716764
Max Verstappen is de gedoodverfde favoriet voor de titel dit jaar. Toch zien Helmut Marko, de adviseur bij Red Bull Racing, teamgenoot Sergio Perez ook als titelkandidaat.
Sommige teams, met name Mercedes, lijken de hoop op de titel dit jaar na één race al te hebben opgegeven. Red Bull Racing toonde dan ook een flinke overmacht tijdens de GP van Bahrein, maar ondertussen hebben we ook nog een lang seizoen te gaan, waarin veel kan gebeuren.
Zo kan het ook zijn dat Sergio Perez en niet Max Verstappen de World Drivers Championship wint. De Mexicaan is de afgelopen twee seizoenen niet vaak in de buurt gekomen van zijn teamgenoot, maar toch heeft adviseur Helmut Marko vertrouwen in zijn vaardigheden. Dat laat hij weten in gesprek met Sport.de.

“Hij heeft twee jaar naast Max overleefd, zonder gebroken te worden zoals de meeste coureurs. Dat is een knappe prestatie. Ons doel is om eerste en tweede te worden in het kampioenschap. Wij zeggen niet dat Max eerste moet zijn.”

Groot gat tussen Perez en Verstappen

Als Perez wil vechten voor de titel, dan moet hij wel het gat met zijn teamgenoot dichten. Ook tijdens de Grand Prix van Bahrein was er namelijk een flink verschil tussen de twee coureurs van Red Bull Racing. Verstappen eindigde ruim 10 seconden voor zijn teamgenoot en werd meerdere keren door zijn race engineer verteld om het tempo te verlagen.
Volgens Marko is de team dit seizoen beter gebalanceerd voor de voorkeuren van beide coureurs. Mogelijk kan Perez daardoor het gat dichten en vaker vechten voor de overwinning.

Populair Nieuws