Legend of Zelda LEGO set lijkt van de baan

News
woensdag, 09 november 2022 om 16:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
LEGO en Nintendo hebben sinds een paar jaar een vruchtbare samenwerking. We hebben bijvoorbeeld al sets gezien op basis van consoles en de Mario-franchise. Maar voor fans die hoopten op sets van The Legend of Zelda is er mogelijk teleurstellend nieuws.
LEGO moedigt graag aan dat mensen zelf aan de slag gaan met de steentjes en niet alleen maar instructies volgen. Sinds een aantal jaar geleden kunnen mensen die daar goed in zijn hun ideeën indienen bij LEGO, in de hoop dat ze worden opgepakt om tot commercieel verkrijgbare set uit te werken. Inzendingen zijn vaak gebaseerd op populaire franchises en The Legend of Zelda is al geregeld voorbij gekomen.
Maar het is nu niet meer mogelijk om een Zelda-idee in te dienen, meldt Brick Fanatics. Wie het probeert wordt meteen geweigerd, met de mededeling dat er een licentieconflict is waardoor de set onmogelijk is. Dat betekent mogelijk dat de licentie voor bouwspeelgoed aan een ander bedrijf dan LEGO is gegeven.
Een iets hoopvollere interpretatie is dat LEGO zelf de licentie heeft en daarom geen ideeën van fans meer aanneemt. Maar bij franchises waarbij dat het geval is, zoals Star Wars en Super Mario, geeft LEGO meestal een andere melding die stelt dat er overlap is met een huidige derde partij. Het lijkt er dan ook op dat een officiële Zelda LEGO set voorlopig van de baan is.

Wat voor Nintendo LEGO is er beschikbaar?

Een Zelda set lijkt onmogelijk, maar wie van Mario houdt wordt goed voorzien van LEGO-sets. Zo zijn er de grote Bowser-set, het vraagteken-blok en de NES die de originele Super Mario Bros. speelt. Daarbuiten is er een hele lijn van kleinere speelsets rondom de vrolijke loodgieter.