Fortnite storing maakt game vervroegd onspeelbaar

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 10:04
fortnite blog photography blog 19 1011 upgraded combat screenshot 1920x1080 b7fb7387b1402312bbbe8fbba6954e1715095059f1634029219
Niet iedereen kan Fortnite even goed waarderen, maar het is één van meest gespeelde games van het moment. Al is dat op dit exacte moment even niet het geval. De game is namelijk mede door een storing niet beschikbaar.
Fortnite spelers lopen tegen een probleem aan: de game is namelijk tijdelijk onspeelbaar. De eerste meldingen begonnen even voor middernacht en hoewel de meldingen tijdens de nacht gering waren, is dat vooral doordat veel spelers sliepen. De meldingen kruipen sinds vanochtend weer omhoog.
Het Twitter-account van Fortnite geeft aan dat er inderdaad sprake is van een probleem. Details over de oorzaak worden alleen niet gegeven. Naar verwachting komt Fortnite vandaag in de loop van de dag weer beschikbaar. Het zou alleen kunnen dat de game in Nederland pas laat op de dag weer werkt, aangezien Amerikaanse werktijden door het tijdsverschil voor ons pas later op de middag beginnen.

Waarom is Fortnite offline?

Het is niet geheel onverwacht dat Fortnite even niet speelbaar is. Er stond downtime gepland in verband met de update naar versie 22.10 van de game. Deze downtime had alleen vanochtend pas moeten beginnen en niet gisteravond/gisternacht al. Epic Games erkent dat er sprake is van "een probleem" waardoor de game zo'n 11 uur eerder dan gepland offline is gehaald.
Of dat probleem gerelateerd is aan de update is niet bekend, al lijkt het wel mogelijk. Anderzijds kan het ook zijn dat er een ongerelateerd probleem is en Epic Games de geplande downtime verlengd heeft om het probleem op te lossen. De verwachting is dat update 22.10 nog steeds vandaag verschijnt. Epic Games zal het laten weten wanneer je weer Fortnite kunt spelen.