Nieuwe Dune trailer laat meer van het verhaal en actie zien

News
donderdag, 22 juli 2021 om 17:00
dunef1621931158
Nog een paar maanden wachten dan verschijnt eindelijk Dune in de bioscopen. Een nieuwe trailer laat nu alvast wat meer van het verhaal en de spectaculaire actie in de film zien.
Dune is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Frank Herbert, die zeer geliefd zijn onder fans van het science fiction-genre. In 1984 kwam er al een film van uit, van David Lynch, maar die werd slecht ontvangen door het publiek en de pers, mede doordat er veel van het originele werk werd afgeweken.
Het leek er dan ook een lange tijd op dat er geen trouwe verfilming van Dune zou komen, totdat regisseur Denis Villeneuve het project aannam in 2016. In de nieuwe trailer wordt namelijk meer duidelijk van het verhaal, dat op de veel vlakken overeenkomt met het originele werk van Frank Herbert.
Dune draait om de woeste planeet Arrakis, de bron van een extreem waardevol goedje genaamd ‘Spice’, dat het leven van een mens kan verlengen, het denkvermogen kan versterken en zelfs faster-than-light-reizen mogelijk maakt. Het is de taak van Duke Leto Atreides (Oscar Isaac) en zijn familie (waaronder zoon Paul, gespeeld door Timothée Chalamet) om de mijnindustrie te beschermen, maar de brute Harkonnen familie van de planeet Giedi Prime hebben al de controle overgenomen.
Check hieronder de nieuwe Dune trailer:

Nog even geduld hebben voor Dune

Het zal nog even duren voordat Dune eindelijk in de bioscopen verschijnt. De release van de film staat namelijk gepland over drie maanden, op 22 oktober om precies te zijn. Naast Oscar Isaac en Timothée Chalamet heeft de film een enorme sterrencast, met onder andere Rebecca Ferguson, John Brolin, Stellan Skarsgard, Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya en Javier Bardem.
Na de eerste film moet later ook een tweede film verschijnen, waar momenteel al aan wordt gewerkt. Wanneer het vervolg op Dune precies zal uitkomen is nog niet bekend.

Populair Nieuws