Assassin's Creed art director verlaat Ubisoft na zestien jaar

News
donderdag, 22 juli 2021 om 16:30
assassins creed valhalla requisitos pcf1603098312
De Assassin’s Creed franchise krijgt het zwaar te verduren dit jaar als het gaat om vaste, grote namen. Na een belangrijke schrijver vertrekt nu namelijk Assassin’s Creed art director Raphael Lacoste bij het bedrijf.
De Assassin’s Creed reeks is op het moment ontzettend populair. Zo is Assassin’s Creed Valhalla de meest verkochte titel in de reeks en is Ubisoft voorlopig ook niet van plan om te stoppen met het maken van nieuwe content voor de game. Het bedrijf moet dat vanaf nu alleen wel doen zonder de hulp van Raphael Lacoste, de art director van de franchise.
Via Twitter heeft Lacoste zijn vertrek bij Ubisoft aangekondigd. Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest bij het bedrijf en te hebben gewerkt aan acht verschillende assassins, heeft hij besloten om op zoek te gaan naar een andere uitdaging. In zijn Tweet laat Lacoste ook weten zijn fans en Ubisoft te willen bedanken voor het vertrouwen dat hij al die jaren heeft gekregen.

Wat gaat Raphael Lacoste nu doen?

Lacoste is niet van plan om een tijd lang te gaan zwerven op zoek naar een andere baan. De voormalig art director van de Assassin’s Creed reeks gaat namelijk aan de slag bij Haven Studios, de studio die door Jade Raymond is opgericht en bezig is met een exclusieve PS5 game.
Jade Raymond en Lacoste zijn geen onbekenden voor elkaar, want Raymond heeft aan de wieg van Assassin’s Creed gestaan in 2007 en was Executive en Managing Producer voor meerdere Assassin’s Creed games. Na haar vertrek bij Ubisoft in 2015 heeft ze gewerkt voor Electronic Arts en Google, voordat ze eerder dit jaar haar eigen studio heeft opgericht.