Nieuwe Dune MMO aangekondigd op gamescom 2022

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 12:30
dune awakeningf1661332540
Fans van Dune kunnen niet alleen uitkijken naar de nieuwe film van Denis Villeneuve. Op gamescom 2022 is namelijk ook een gloednieuwe MMO aangekondigd genaamd Dune Awakening.
gamescom is dit jaar weer terug in vol ornaat en tijdens de beurs zijn er meteen een aantal nieuwe games aangekondigd. Eén van de nieuwe titels die voorbij is gekomen tijdens gamescom Opening Night Live is Dune Awakening van ontwikkelaar Funcom.
Tijdens de show is alleen een korte teaser van de open-world survival MMO getoond, maar er zijn wel meteen een aantal belangrijke details gedeeld. Zo zal de game alleen uitkomen voor de next-gen consoles en PC en zal het avontuur zich volledig afspelen op de woestijnplaneet Arrakis.
Voor de planeet en de looks haalt de ontwikkelaar inspiratie uit de originele boeken van Frank Herbert en de nieuwe films van Denis Villeneuve. Ondertussen wordt Dune Awakening gebruikt om ‘interessante nieuwe mogelijkheden in de franchise te ontdekken’.

Nieuwe Dune film op komst

Het is nog niet bekend wanneer Dune Awakening precies uitkomt, maar fans van de franchise hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken dit jaar. De opnames voor Dune Part 2 zijn namelijk al begonnen en het vervolg zal in de bioscoop draaien op 23 oktober 2023.
Voor de sequel heeft Villeneuve de cast ook verder uitgebreid. Zo zal niemand minder dan Christopher Walken de rol gaan spelen van Padishah Emperor Shaddam IV.