Dune 2 strikt legendarische acteur voor belangrijke rol

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 15:15
dune st 10 jpg sd low copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1633629723
Dune heeft weer een grote ster aan zijn cast toegevoegd. Niemand minder dan Christopher Walken zal te zien zijn in Dune 2 als de Padishah Emperor Shaddam IV, zo meldt The Hollywood Reporter.
De Padishah Emperor werd eerder gespeeld door José Ferrer in de Dune film uit 1984 en Giancarlo Giannini in de Syfy miniserie uit 2000. Nu is het de beurt aan Christopher Walken om de keizer tot leven te brengen.
Shaddam IV is het hoofd van de machtige House Corrino en de monarch die heerst over het universum. In de eerste film werd onthuld dat Shaddam samen spande met House Harkonnen om House Atreides, waar hoofdpersoon Paul Atreides (Timothee Chalamet) toebehoort, uit te roeien, omdat de keizer deze familie als een bedreiging ziet voor zijn regime.

Nog meer sterren te zien in Dune 2

Eerder werd al bekend dat Florence Pugh en Austin Butler waarschijnlijk ook te zien gaan zijn in de film. Pugh, bekend van onder andere Black Widow, is in gesprek om Shaddams dochter prinses Irulan te spelen. Butler, die deze zomer als Elvis te zien is, is in gesprek voor de rol van Feyd-Rautha, het neefje van Stellan Skarsgårds Baron Vladimir Harkonnen.
Dune 2 draait naar verwachting vanaf oktober 2023 in de bioscopen. Volgens regisseur Denis Villeneuve is het de bedoeling dat de opnames aan het eind van de zomer beginnen. Dezelfde crew werkt ook aan dit vervolg, dus 'iedereen weet wat ze moeten doen en hoe de film eruit moet gaan zien', aldus de regisseur. Het enige wat een obstakel zou kunnen vormen volgens Villeneuve is de pandemie.