Nieuwe Disney+ prijs voor velen te duur

News
donderdag, 08 december 2022 om 9:00
disney plus logof1628271403
Alles wordt duurder en streamingdiensten zijn daar geen uitzondering op. Disney+ krijgt binnenkort bijvoorbeeld een prijsverhoging. Maar het blijkt dat veel kijkers dan liever overstappen op een abonnement met reclame.
Disney+ komt, net als Netflix, met een abonnement waarbij reclame wordt getoond. Maar waar Netflix dat abonnement een nieuwe, lagere prijs geeft vergeleken met bestaande abonnementen, krijgt Disney+ met reclame de prijs die je nu betaalt voor het standaard abonnement. Vervolgens wordt het abonnement zonder reclame duurder.
Onderzoeksbureau Kantar constateert alleen dat veel abonnees nu reclame verkiezen boven een hogere prijs, zo meldt Deadline. Het gaat niet om een meerderheid, maar ongeveer 23 procent van de ondervraagden heeft liever reclame dan een duurder abonnement. Dat laat zich toch snel afronden naar één op de vier abonnees.

Wordt Disney+ ook in Nederland duurder?

Zowel Netflix als Disney+ hebben het reclame-abonnement nog niet gelanceerd in Nederland. Het is nog niet helemaal duidelijk of in Nederland ook zal gelden dat het gewone abonnement duurder wordt. Wel lijkt het aannemelijk, ook omdat Disney+ al meerder keren in prijs is verhoogd.
Overigens mogen we onszelf zelfs na de prijsverhoging nog steeds gelukkig prijzen, zo vindt voormalig Disney CEO Bob Chapek. Volgens hem kan Disney veel meer vragen voor Disney+ dan het nu doet. Hoe de huidige CEO, Bob Iger, daarover denkt is niet bekend, maar aangezien Disney+ nog altijd geen winst maakt, zal Iger ongetwijfeld ook zijn gedachten over de prijs laten gaan.

Populair Nieuws