Update - ING Storing trapt de donderdag slecht af

News
donderdag, 08 december 2022 om 9:11
Het is momenteel even lastig om bankzaken te regelen bij de ING. De bank is de dag namelijk begonnen met een storing. Een oorzaak is nog onduidelijk.

Update - ING storing voorbij

De storing bij ING lijkt inmiddels voorbij. De meldingen op Allestoringen zitten nog iets hoger dan gemiddeld, maar van de grote piek van vanochtend is geen sprake meer. Wat er aan de hand was is niet bekend.

Oorspronkelijk bericht

ING heeft momenteel last van een storing, zo is te zien via storingsmelder Allestoringen. Vroeg in de ochtend begonnen de meldingen al te stijgen. Ten tijde van dit schrijven is er sprake van een piek van meer dan 2000 meldingen.
Ook op Twitter is duidelijk te zien dat er problemen zijn. Verschillende klanten laten de bank weten problemen te hebben met de app. Dat is geen onbelangrijk onderdeel van je bankzaken, aangezien de app een essentieel onderdeel van een iDeal-betaling is. Uiteraard is het ook bijzonder vervelend als je niet bij je overzicht kan.

Wanneer is de ING Storing opgelost?

Wat er precies aan de hand is, is helaas nog niet duidelijk. Klanten die vragen of er sprake is van een storing krijgen van ING te horen dat de bank nog van niets weet. Dat maakt het ook onwaarschijnlijk dat een oplossing al in zicht is. Houd er dus rekening mee dat je misschien even niet zoveel kunt wat betreft itnernetbankieren.
Anderzijds is het ook mogelijk dat de problemen snel weer verholpen zijn. Dat zagen we gisteren bijvoorbeeld met een Ziggo storing, die alles bij elkaar misschien een uurtje heeft geduurd. Momenteel is er bij ING in ieder geval nog geen daling te zien, en bovendien zitten de meldingen al ruim meer dan een uur op een ongebruikelijk niveau. Wel lijkt het tempo waarin nieuwe meldingeen binnekomen iets af te nemen.