Wordt deze Disney+ Original de volgende hit?

News
woensdag, 22 september 2021 om 17:00
disneylogof1632855639
Niet alleen Netflix is druk bezig om zijn arsenaal aan serie uit te breiden, want ook Disney+ kan er ook wat van. Binnenkort komt de nieuwste serie Y: The Last Man uit die mogelijk de volgende grote hit wordt op de streamingdienst.
Disney+ brengt een nieuwe Disney Original in het spel van de oneindige strijd tussen streamingdiensten. Gebaseerd op de razend populaire 60-delige stripboekenreeks: Y: The Last Man. Het stripboek komt van DC, waar we ook de bekenden superhelden zoals Batmat, Superman en de Flash uit kennen.
De serie heeft best een interessant verhaal. Hij speelt zich af in een post apocalyptische wereld waarin een gigantische ramp plaatsvond. Elk zoogdier dat een Y-chromosoom met zich meedroeg is uitgeroeid, op twee na. Er leeft nog 1 man die als beste vriend een aapje heeft. Van deze catastrofe zijn er dus nog maar twee overlevenden met een Y-chromosoom. We volgen het paar in hun verhaal waar ze een poging doen om alles wat verloren is recht te zetten, waarbij ze zijn druk bezig om iets beters op te bouwen.
Vanaf woensdag 22 september, vandaag dus, staat de serie online. Y: The Last Man heeft een première van drie afleveringen. Vervolgens komt er elke week op woensdag om 9.00 uur een nieuwe aflevering.

Hoe ziet het met andere Disney series?

Andere series op Disney Plus die het erg goed doen zijn The Mandalorian en What If…? van Star Wars en Marvel respectievelijk.
The Mandalorian is misschien wel de bekendste serie op Disney+, en voor veel ook een reden geweest om een abonnement op deze streamingdienst te nemen. Het verhaal speelt zich af rondom de gebeurtenissen van Star Wars na de val van de Empire. In What If…? krijgen we een andere kant van het Marvel universum te zien. Het laat verhalen zien van hoe het zou kunnen aflopen als bepaalde dingen niet waren gebeurd.