De beste cosplay in Red Dead Online van 2021!

Article
woensdag, 22 september 2021 om 17:30
red dead online lee van cleeff1632320087
Anno 2021 heeft Red Dead Online niet alleen een uitgebreide character creator, maar ook een enorme collectie aan kleding en accessoires. Daardoor hebben spelers veel opties om hun karakter aan te passen, wat duidelijk te merken is aan de creatieve cosplay in Red Dead Online.

Lee Van Cleef

Het Wilde Westen is natuurlijk niet alleen de setting van Red Dead Online. De onstuimige periode van de Amerikaanse geschiedenis is de broedplaats geweest voor vele legendes die echt hebben bestaan en later ook fictieve figuren dankzij films. Eén van de meest bekende films is natuurlijk de Spaghetti Western The Good, The Bad and The Ugly, met Clint Eastwood als ‘The Good’ en Lee Van Cleef als ‘The Bad’.
De legendarische villain is nu ook tot leven gekomen in Red Dead Online. Reddit-gebruiker I-VanCleef - we herkennen een patroon - heeft namelijk een wel heel accurate cosplay van Lee Van Cleef gemaakt in de game. Van de donkere outfit tot aan de borstelige snor en de iconische spleetogen. Nu hebben we alleen nog ‘The Good’ en ‘The Ugly’ nodig voor de Mexican standoff van het decennium.
red dead online marquis warrenf1632320210

Major Marquis Warren

De Spaghetti Westerns van Sergio Leone zijn natuurlijk niet de enige films die zich in het Wilde Westen afspelen. Zo is onder andere Quentin Tarantino sterk geïnspireerd door het werk van de Italiaanse regisseur en dat is goed te merken in de twee westerns die hij heeft gemaakt: Django Unchained en The Hateful Eight.
Met name het laatstgenoemde project zit vol met enorm spannende momenten waar de films van Sergio Leone bekend om staan. Eén van de hoofdkarakters in de film is de premiejager en veteraan Major Marquis Warren, gespeeld door Samuel L. Jackson. Reddit-gebruiker Orbtimusprme heeft het karakter opvallend accuraat nagemaakt en ook nog eens neergezet in de perfecte omgeving: een blokhut met een flink pak sneeuw voor de deur.
red dead online trevorf1632320271

Trevor

De meest populaire game van Rockstar is niet Red Dead Redemption 2 en het bijbehorende Red Dead Online, want de titel die nog steeds de meeste spelers weet te trekken is Grand Theft Auto V. Daarom zal er volgend jaar ook nog eens een next-gen versie van de game verschijnen, bijna negen jaar na de originele lancering.
Voor velen is het favoriete karakter in de game de knotsgekke Trevor, die met zijn streken elke keer weer voor chaotische situaties weet te zorgen. Het Wilde Westen lijkt ter vergelijking een stabiele omgeving te zijn. Maar daar is door Reddit-gebruiker HappySlave15 verandering in gekomen. Zijn karakter lijkt namelijk verdacht veel op Trevor uit GTA V.
red dead online winnie the poohf1632320315

Winnie the Pooh

De cosplay die we hiervoor hebben besproken zijn zeer knap uitgevoerd, maar op zich wel vrij logisch. Red Dead Online biedt immers veel opties om verschillende cowboys en outlaws uit het tijdperk vorm te geven en Trevor is origineel natuurlijk gemaakt met dezelfde engine en is afkomstig van dezelfde ontwikkelaar.
Maar er zijn ook verkleedpartijtjes die een stuk uitdagender en creatiever zijn. Zo heeft speler Impressive_Pin een outfit gemaakt van de knuffelige Winnie the Pooh - niet te verwarren met Xi Jinping. Deze versie lijkt alleen een stukje agressiever dan de Winnie die wij zo goed kennen.
mario luigi red dead onlinef1632320446

Mario, Luigi, Wario en Waluigi

Eén van de grootste creatievelingen als het aankomt op cosplay in Red Dead Online is ongetwijfeld Reddit-gebruiker HeySoloSoyYo. In de loop der jaren heeft de speler namelijk in-game versies gemaakt van onder andere Al Capone, Geralt of Rivia, Homer Simpson en nog veel meer bekende en minder bekende personages.
Op het gebied van gaming is er natuurlijk maar één karakter met stip de bekendste en dat is natuurlijk ieders favoriete loodgieter: Mario. Ook dat personage is door HeySoloSoyYo nagemaakt in Red Dead Online, samen met zijn besnorde broer Luigi en concurrenten Wario en Waluigi. Zo blijkt maar weer dat de character creator in Red Dead Online zo’n beetje ruimte biedt voor elk denkbaar karakter.
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.