Nieuwe Daredevil-serie krijgt hulp uit opvallende hoek

News
donderdag, 26 januari 2023 om 10:30
daredevilf1674722190
Daredevil krijgt een nieuwe serie op Disney+ onder de naam Daredevil: Born Again. De serie wordt grotendeels een reboot van de Netflix-serie, waarbij Charlie Cox terugkeert als de blinde superheld. Nu is duidelijk wie zich vanaf de productiekant met de serie bezig zullen houden.
De nieuwe Disney+ serie wordt geproduceerd door de schrijvers die Arrow en The Flash maakten voor The CW. Die serie verscheen in Nederland op Netflix, maar de keuze voor Jill Blankenship en Grainne Godfree valt zeker op. Blankenship was namelijk één van de vaste schrijvers van Arrow, terwijl Godfree ook betrokken was bij de DC-series van The CW.
Godfree werkte onder andere aan The Flash en DC's Legends of Tomorrow. Het drietal series scoorden jarenlang enorm goed voor The CW, waardoor ieder van de series zeven seizoenen of langer op de buis was. Ook hadden de series een flinke aanhang van trouwe fans.

Nieuwe Daredevil-serie wordt anders

Hoe Daredevil Born Again vorm gaat krijgen moet nog blijken. Cox heeft in interviews al laten weten dat de serie wel sterk zal verschillen van de drie seizoenen die door Netflix geproduceerd werden, maar die inmiddels ook op Disney+ staan.
"Dit moet een reïncarnatie zijn, het moet anders zijn, waarom doen we het anders? Mijn mening is dat dit personage het beste werkt als hij gericht is op een iets volwassener publiek. Mijn instinct is dat het op Disney+ donker zal zijn, maar waarschijnlijk niet zo bloederig", aldus Cox.
Daredevil Born Again verschijnt ergens in 2024 met het eerste seizoen dat 18 afleveringen krijgt.