Opvallend: Daredevil Disney-serie sluit niet aan op Netflix-serie

News
dinsdag, 13 september 2022 om 11:30
daredevil charlie coxf1658736544
Charlie Cox mag weer in het pak van Daredevil kruipen voor een nieuwe serie op Disney+. Opvallend genoeg sluit de serie niet aan op de Netflix-show, die zeer populair was onder de fans.
De rechten van Marvel zijn een lange tijd zeer verwarrend geweest. De rechten waren namelijk verdeeld onder verschillende partijen. Zo mocht Netflix aan de slag met series over onder andere Daredevil en The Punisher, waardoor de karakters niet konden verschijnen in de MCU.
Daar is nu alleen verandering in gekomen, want Disney heeft alle Marvel-rechten in handen. Zo kan je de Daredevil-serie van Netflix niet alleen zien op Disney+, er wordt ook een gloednieuwe serie gemaakt met de blinde superheld. Maar het zogeheten Daredevil Born Again sluit niet aan op de Netflix-serie, zo laat hoofdrolspeler Charlie Cox weten op Disney's D23 Expo. Dat meldt IGN.

"Ik denk niet dat het betekent dat we het Frank Miller-verhaal van Born Again in de comics gaan vertellen. We hebben de Netflix-serie gemaakt, het is gestopt en er zijn jaren voorbij gegaan. Nu maken we een andere show. Het is de perfecte titel daarvoor."

Daredevil en Kingpin in de MCU

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat Daredevil zou terugkeren voor een serie op Disney+. Die geruchten werden flink versterkt, nadat Kingpin (gespeeld door Vincent D'Onofrio) verscheen in Hawkeye. Kingpin is de aartsvijand van Daredevil en was ook één van de grootste rollen in de Netflix-serie.
In juli werd officieel bekendgemaakt dat er een nieuwe Daredevil-serie verschijnt op Disney+. We moeten er alleen wel even geduld voor hebben, want de show verschijnt pas in de lente van 2024.