Silent Hill 2 Remake heeft eindelijk een releasedatum gekregen

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 00:47
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Het heeft even geduurd, maar Konami heeft eindelijk beelden getoond van Silent Hill 2 Remake. Dat niet alleen, ook de releasedatum voor de game is aangekondigd.
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Konami bekendmaakte dat er gewerkt wordt aan een remake van Silent Hill 2, één van de meest geliefde games uit de horrorfranchise. Daarvoor heeft de Japanse uitgever de diensten ingehuurd van Bloober Team, dat eerder al verantwoordelijk is geweest voor The Medium en Layers of Fear.
Ondanks dat er al een tijdje gewerkt wordt aan de Silent Hill 2 remake, bleef het opvallend stil met officiële aankondigingen voor de game. Maar tijdens de State of Play hebben Konami en Bloober Team na lange tijd de eerste beelden voor de remake getoond.
In de trailer zien we hoe protagonist James Sunderland een jonge vrouw ontmoet, die benadrukt dat het geen goed idee is om naar Silent Hill te gaan. Die waarschuwing wordt alleen in de wind geworpen, met alle gevolgen van dien. Daarna wordt in de trailer namelijk duidelijk wat voor gevaren spelers staan te wachten in het mistige dorpje.

Een volledige remake

Met de eerste gameplaybeelden wordt ook goed duidelijk dat Bloober Team geen simpele remaster heeft gemaakt van Silent Hill 2. De game is volledig op de schop gegaan en ziet er compleet anders uit dan het origineel. Ook is de cameravoering veranderd, naar een moderne third-person survival horror-stijl, zoals we die kennen uit onder andere Resident Evil 4.
Naast de gameplay is er ook andere informatie gedeeld dat goed nieuws is voor fans. Het was namelijk al duidelijk dat Konami van plan was om de remake ergens dit jaar uit te brengen, maar het was onduidelijk wanneer precies. Nu is daar duidelijkheid in gekomen, want Silent Hill 2 Remake zal op 8 oktober 2024 verschijnen, exclusief voor de PlayStation 5.