‘Nieuwe Apple Watch wordt op bijzondere manier gemaakt’

News
maandag, 17 juli 2023 om 10:00
Tegelijk met de iPhone komt Apple meestal ook met een nieuwe Apple Watch. Vorig jaar introduceerde Apple een nieuw model. Nu lijkt het erop dat dat ook het eerste Apple-product wordt dat op een nieuwe manier gemaakt wordt.
Als je de standaard Apple Watch iets te kwetsbaar vond, kun je sinds vorig jaar een model kopen dat iets beter tegen een stootje moet kunnen. Het lijkt erop dat deze Apple Watch Ultra dit jaar meteen een nieuwe variant krijgt. Analist Ming-Chi Kuo beweert nu dat de Apple Watch Ultra ook op een voor Apple nog bijzondere manier wordt gemaakt.
Bepaalde mechanische onderdelen zouden namelijk met een 3D-printer gemaakt worden. Tot dusver werden vergelijkbare onderdelen altijd nog gefreesd. Maar het lijkt erop dat onderdelen als de zijknop en Action Button nu geprint worden.

Wordt alleen de Apple Watch Ultra met een 3D-printer gemaakt?

Door een 3D-printer te gebruiken kunnen onderdelen mogelijk sneller gemaakt worden. Ook zijn de productiekosten lager. Momenteel lijkt 3D-printen alleen voor de Apple Watch te zijn, maar als dat goed gaat, kan het later in meer producten worden toegepast.
De onthulling van de nieuwe Apple Watch valt vaak samen met de onthulling van de nieuwe iPhone. We kunnen dus ergens in september meer informatie verwachten. Hoe de nieuwe Apple Watch Ultra zich onderscheidt van het huidige model is nog grotendeels onduidelijk.