Nieuwe hitgame uitgespeeld op bizar snelle manier

News
maandag, 14 augustus 2023 om 17:00
baldurs gate 3f1597949742
Terwijl de ene gamer het liefst zoveel mogelijk content ziet, maken anderen er een sport van om zoveel mogelijk content over te slaan. Bij lange games verwachte je misschien dat speedruns nog steeds best lang zijn. Maar een Baldur’s Gate 3 speler bewijst nu dat neits minder waar is.
De grootste hit van augustus tot nu toe is voor veel mensen Baldur’s Gate 3. De D&D-achtige RPG biedt spelers allerlei mogelijkheden om hun avontuur zelf in te vullen. Er zijn dan ook veel vertakkingen mogelijk en de game is vrij lang.
Maar speedrunners hebben al een manier gevonden om de game in ongeveer 10 minuten uit te spelen. Een combinatie van de spells Enhance Leap en Sanctuary maakt dat je met enorme sprongen door het tweede bedrijf van de game kunt bewegen zonder dat vijanden je aan kunnen vallen. Met Misty Step kun je twee boss-gevechten helemaal overslaan.

Baldur’s Gate 3 speedrun gaat voor onbedoeld einde

Vervolgens kun je de game tot een abrupt einde brengen aan het einde van Act 2, waardoor heel Act 3 niet gespeeld hoeft te worden. De verteller is niet blij met dat einde, maar de game is inderdaad afgelopen. Alles bij elkaar duurt het op deze manier 10 minuten en 3 seconden om Baldur’s Gate 3 uit te spelen.
Overigens is dit niet de eerste keer dit jaar dat een gigantische game bijzonder snel wordt uitgespeeld. Tears of the Kingdom had ook snel na release al een indrukwekkende speedrun, al is het huidige wereldrecord van ongeveer 44 minuten aanzienlijk langer dan de 10 minuten van Baldur’s Gate 3. Qua waardering lopen de twee games minder uiteen: Tears of the Kingdom was een paar maanden lang de best gewaardeerde game van het jaar tot nu toe, maar kort geleden werd hij krap ingehaald door Baldur’s Gate 3.

Populair Nieuws