'Honda gaat verder zonder Red Bull Racing in de Formule 1'

News
woensdag, 14 december 2022 om 9:30
red bull racing honda livery gp japan 2021f1665048282
Red Bull Racing en Honda hebben een zeer succesvolle samenwerking opgebouwd in de Formule 1, met twee wereldtitels op rij. Toch gaat de Japanse motorfabrikant naar verluidt op zoek naar een ander team om mee samen te werken in de sport.
Ondanks het opnieuw gevonden succes in de Formule 1, na een aantal dramatische jaren, besloot Honda in 2021 plotseling om zich terug te trekken uit de sport. Sindsdien is er alleen een nieuw bestuur, dat juist wel verder wil gaan in F1. Dat komt ook goed naar voren door de nauwere samenwerking met Red Bull Racing.
Door de eerdere beslissing van Honda moest het team van Max Verstappen alleen wel op zoek naar andere oplossingen. In plaats van aan te kloppen bij Mercedes, Ferrari of Renault, besloot Red Bull om een compleet nieuwe divisie op te zetten: Red Bull Powertrains. Voor het seizoen van 2026 zullen vanuit de fabriek gloednieuwe motoren rollen.
Red Bull Racing wil ook graag de samenwerking voortzetten met Honda, waarbij de fabrikant haar expertise voor het elektrische gedeelte levert bij Red Bull Powertrains om samen te beste krachtbron te ontwikkelen. Volgens Auto, Motor und Sport heeft Honda alleen geen zin in om te dienen als junior partner.

Met welk F1-team gaat Honda samenwerken?

Honda heeft wel pro forma aangegeven dat het voor 2026 motoren wil leveren aan een team in de Formule 1. De deadline daarvoor liet namelijk in november af. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest vanuit Honda, houdt het bedrijf duidelijk de opties open.
Maar als Honda niet wil samenwerken met Red Bull Racing, aan welk team gaat het team dan de motoren leveren? Ferrari, Mercedes, Audi en Alpine vallen natuurlijk vanzelf al af en ook AlphaTauri lijkt onwaarschijnlijk - aangezien dat het zusterteam is van RBR. Dan blijven Haas, McLaren, Aston Martin en Williams over. Niet veel opties dus voor Honda.

Populair Nieuws

Laatste Reacties