Nieuw PS5 patent aangevraagd om gedrag spelers in games te analyseren

News
donderdag, 11 juni 2020 om 11:30
ps5 logof1578385476
Vanavond zal Sony de eerste line-up van PS5 games uit de doeken doen. Het bedrijf wil het gedrag van spelers in de games ook gaan gebruiken in de System UI van de next-gen console.
Met de overstap van de PlayStation 3 naar de PlayStation 4 is de user interface van het hoofdmenu niet enorm veranderd. Sony is ook niet van plan om die van de PlayStation 5 drastisch te veranderen op het eerste gezicht, maar achter de schermen zullen er wel veel meer mogelijkheden zijn.
Zo heeft Sony deze week een nieuw patent geregistreerd die van invloed is op de user interface, dat meldt TheGamePost. Met het nieuwe systeem wil de Japanse bedrijf het gedrag van spelers in PS5 games analyseren en op basis daarvan het menu aanpassen. Zit een speler bijvoorbeeld al een tijdje vast in een game, dan zal het menu hints geven om dat obstakel te overwinnen. Anderzijds kunnen er ook statistieken getoond worden of een gameplay clip van de laatste keer dat je de game hebt gespeeld.

Direct in een multiplayer potje duiken

Daar komen ook nog de aanpassingen bij kijken waar Mark Cerny het in een eerder interview over heeft gehad. De architect van de PS5 heeft toen laten weten dat het mogelijk moet zijn om via het hoofdmenu direct in een multiplayer game te duiken. Spelers zullen niet eerst een game moeten opstarten en het multiplayer menu moeten openen om te zien wat de opties zijn, aldus Cerny.