Officieel: Nieuwe datum PS5 reveal event onthuld

News
maandag, 08 juni 2020 om 19:04
dualsense create knopf1586424594
Na eerder uitgesteld te zijn gaat het "The Future of Gaming" event van Sony nu toch door. Het hele weekend gingen er al geruchten rond dat 11 juni dan toch de uitgestelde datum zou zijn van het evenement rond de PlayStation 5, maar de geruchten lijken nu bevestigd via een advertentie op Twitch die iets te vroeg online is gegaan.

Datum PS5 event per ongeluk online gezet

Het is dan toch zover. Vorige week stelde Sony haar Future of Gaming evenement nog uit in verband met de protesten in de Verenigde Staten, maar gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten. Slechts een week uitstel krijgen we, aanstaande donderdag wordt mogelijk alsnog de show rond de next-gen games van Sony getoond.

Tijdens het event, dat volgens Sony meer dan een uur moet duren, wordt de focus gelegd op games en gameplay die we op de PlayStation 5 mogen verwachten. De verwachting is dan ook niet dat de console zelf getoond zal gaan worden, maar wellicht kan Sony ons verrassen. Hoewel het event nog niet officieel (her)aangekondigd is, is de nieuwe datum gelekt via een advertentie op Twitch. Op Retsetera wordt hier door diverse Twitch gebruikers melding van gemaakt.
We kunnen ons dus opnieuw warm gaan maken voor de Future of Gaming volgens Sony, op hun event dat donderdag 11 juni, 10 uur 's avonds gepresenteerd zal worden via de gebruikelijke kanalen. Zodra er een officiële melding van Sony komt lezen jullie dat uiteraard ook hier...

Update - De datum van het event is inmiddels via Twitter bevestigd

Zojuist heeft Sony middels een tweet officieel bevestigd wat via Twitch al gelekt was: 11 Juni 10 uur 's avonds krijgen we de Future of Gaming alsnog te zien. In de blogpost die met de aankondiging gepaard ging is te lezen dat het event vooropgenomen is en uitgezonden zal worden op 1080p en 30fps. Sid Shuman, Senior Director, SIE Content Communications, meldt dan ook dat de games uiteindelijk op de PS5 zelfs beter zullen zijn dan wat we donderdag te zien krijgen.
Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.